«Володимир-волинська птахофабрика» оскандалилася у справі орггрупи «мінімізаторів» податків

2
7
«Володимир-волинська птахофабрика» оскандалилася у справі орггрупи «мінімізаторів» податків
Волинська прокуратура розслідує справу про організовану групу, що вчиняла махінації із фіктивною закупівлею товарів для мінімізації податків.

Відповідне кримінальне провадження зареєстроване у червні 2017 року за статтею про фіктивне підприємництво (ст. 205 КК) і одним із його фігурантів є «Володимир-волинська птахофабрика». Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду (від 27.12.2017 р. у справі № 161/19221/17).

Як встановило досудове розслідування, волинська фірма ТОВ «Шевур» у податковій звітності вказувала, що закупляла певні об’єми пшениці та сої у ряду фірм. Проте у документах цих контрагентів вказаних товарів не виявилося. Згодом «Шевур» відписав їх ПАТ «Володимир-волинська птахофабрика».

«ТОВ «Шевур» є інструментом реалізації схеми мінімізації податкових зобов’язань з ПДВ та податку на прибуток в рамках транзитно-конвертаційної групи, яка діє на території м. Києва, Волинської та Київської областей», – йдеться в ухвалі суду.

Для того, щоб розібратися у махінаціях, прокуратура попросила в суду доступ до банківських документів та телефонних розмов фігурантів справи.

Окрім того, проти керівництва «Володимир-волинської птахофабрики» відкрите ще одне кримінальне провадження: за статтею про зловживання службовим становищем, що спричинило суттєві матеріальні збитки (ч.2 ст.363 КК; провадження № 42017030000000140 від 11.04.2017 р.).

Довідково:

«Володимир-волинська птахофабрика» випускає продукцію під торговою маркою «Чебатурочка» і входить в трійку найбільших виробників курятини в Україні. У 2011 році 38% акцій викупила фірма, підконтрольна родині Михайла Добкіна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добкін рулить
Відповісти
Скупляли зернові за готівку. На прихід ставили від юр. особи. Так працює 90% фермерів та сільськогосподарських підприємств України. Інакше невигідно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні