Українські параолімпійці підняли в Пхьончхані синьо-жовтий прапор

0
12
Українські параолімпійці підняли в Пхьончхані синьо-жовтий прапор
У Південній Кореї стартувала зимова Паралімпіада.

Ігри триватимуть до 18 березня, спортсмени змагатимуться за 80 комплектів нагород, і в трьох дисциплінах із шести представлені й українські атлети, йдеться в сюжеті ТСН.

Перше, ніж на стадіоні Пхьончхана запалав вогонь, український прапор підняли в Паралімпійському селищі. Це обов’язковий пункт у розкладі кожної команди. У Пхьончхані наші атлети перебувають від минулого тижня, для гостей на сцені виступають місцеві таланти – це вияв корейської гостинності. Також учасникам дарують сувенірні маски.

"Я, на жаль, не сильно знаю, що це за маска. Думаю, це частинка корейської культури. Але я обов’язково дізнаюся", - пообіцяв учасник Паралімпіади Іван Ошаров.

На церемонію відкриття глядачі сходилися ще за дві години до її початку. Тим часом багатьох корейських уболівальників спіткала неприємна новина – не спортивна, а політична. Це одне з головних розчарувань відкриття Паралімпіади: Північній і Південній Кореї не вдалося домовитись про проведення спільного параду, як це було на відкритті Олімпійських Ігор.


Український прапор на церемонії відкриття ніс 39-річний Віталій Лук’яненко.

"Для мене, звісно, велика честь. Я живу спортом", - розповів чотириразовий чемпіон.

Свого прапора не змогла підняти лише одна команда – "Нейтральні паралімпійські атлети". З такою назвою через антидопінгові санкції виступає параолімпійська збірна Росії. Загалом церемонія відкриття тривала близько двох годин і завершилася феєрверком. Уже в суботу від урочистостей у Кореї перейдуть до змагань – у лижних перегонах та сноуборді, зокрема, стартують українці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні