У селі на Волині знімали художній фільм про війну

1
-1
У селі на Волині знімали художній фільм про війну
У 1946-му в селі Хопнів на Ківерцівщині знімали фільм "Зигмунд Колосовський".

Про це йдеться у публікації Олени Лівіцької "Хопнів: стрічають Берлінгом, проводжають Медведєвим... ЗАНЕСЛО В СЕЛО” на “Волинь24”.

Зйомки відбулися, як тільки Друга світова відгриміла перемогою. Тоді Радянський Союз продовжував укріплювати міф про радянсько-польську дружбу, черговим доказом цьому мав стати пригодницький художній фільм «Зігмунт Колосовський», знятий на Київській кіностудії. І став, бо стрічка була дуже популярною у свій час. Побачила світ у лютому 1946-го. 

Зігмунт Колосовський, польський розвідник, затято бореться з фашистами. Його переслідують, але він постійно «воскресає» то в одному образі, то в іншому і виходить живим із найстрашніших перипетій. 

Летить авто. По обидва боки сосновний ліс. Зігмунт рятує ув’язнених земляків, він - за кермом. На дорозі – німецький поліцейський пост. Постріли… Поляки кидають авто і ховаються в буйнотрав’ї полів. Як стверджували старожили, саме цей епізод автори стрічки (режисери Сігізмунд Навроцький та Борис Дмоховський) приїздили знімати у село на Ківерцівщину.

Саме в Хопневі у 1944 був розташований штаб І-ї Польської армії, створеної свого часу Сталіним, щоби продемонструвати так звану радянсько-польську дружбу в Другій світовій війні, яку очолив генерал Зігмунд Берлінг. Відповідний пам’ятний знак був встановлений у селі у радянські роки.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: “Хопнів: стрічають Берлінгом, проводжають Медведєвим... ЗАНЕСЛО В СЕЛО”
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Судячи з в'їздного знаку там і далі можна знімати про ті часи... Стидоття - XXI століття, а живуть як...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні