--> Скандал у селищі на Волині: сім’ї з дітьми проти відкриття центру наркозалежних біля їхніх будинків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандал у селищі на Волині: сім’ї з дітьми проти відкриття центру наркозалежних біля їхніх будинків

1
-2
Скандал у селищі на Волині: сім’ї з дітьми проти відкриття центру наркозалежних біля їхніх будинків
Колишнє інфекційне відділення лікарні в Іваничах районна рада хоче віддати під центр реабілітації наркозалежних. Мешканці, які виховують малолітніх дітей, не бажають, щоб така організація була поряд з їх будинками.

Жителька Іванич, голова ОСББ “Оселя – 34 ж” Оксана Парадуха, повідомила про те, що її сім’я отримала частину приміщення під житло в одному із старих корпусів районної лікарні, - пише "Буг".

Жінка проти того, аби її сусідом по будинку став центр з реабілітації наркозалежних.

Вона стривожена, що колишнє приміщення інфекційного відділення хочуть віддати в оренду ГО “Територія життя”. Про це Оксана Парадуха дізналася із сайту Іваничівської районної ради, де є перелік питань, які будуть розглядатися на сесії 15-го березня.

Є очевидністю, що тут проходимуть реабілітацію нарко- та алкозалежні громадяни. Начебто добра справа, однак мешканці не хочуть, щоб така організація була поруч з їх будинками.

“Усього є 14 сімей, які отримали у колишніх лікарняних корпусах частини приміщень під житло, і у наших сім’ях 15 малолітніх дітей. Ми дуже тішилися, що житимемо у тихому та затишному місці, де діти безпечно можуть гратися, спілкуватися. І от такий “сюрприз” – по-сусідству має бути центр для наркозалежних”, – каже Оксана Парадуха.

Вона пам’ятає, що, коли приміщення цих корпусів лікарні передавалися у селищну раду, інфекційне відділення було визнане аварійним і підлягало знесенню. І запевняє, що багато хто з мешканців, які отримали тут квартири, не проти розібрати його, щоб використати цеглу для своїх потреб. Звісно, якби їм дали на це згоду. А місце під ним використати для дитячого майданчика, адже території для його облаштування тут немає.

Представник інтересів ГО “Територія життя” в Іваничівському районі Олександр Довбенко розповів, що ця громадська організація працює уже 20 років. Вона зареєстрована у місті Вишневе Київської області.

Колишнє приміщення інфекційного відділення лікарні “Територія життя” просить надати в оренду під соціальний центр, а далі планує його викупити. За словами Довбенка, організація проводять профілактику шкідливих звичок серед молоді, реабілітують людей, які потрапили у залежність, щоб допомогти адаптуватися їм до нормального життя.

Аби проводити цю роботу, потрібне приміщення, куди б людина, яка потребує такої допомоги, могла б її отримати, насамперед, психологічну, тимчасове житло, поки знайде роботу і почне на себе заробляти.

Він вважає, що зараз у цьому закинутому приміщенні влаштовано “притон”, робляться непотрібні речі, які мають більше лякати мешканців, аніж створення такого центру, де все буде під контролем.

“Не потрібно боятися людей, які потребують допомоги, бо загалом у житті вони не ізольовані від нас, проживають у чиїхось сім’ях, є чиїмись родичами, сусідами по квартирі чи будинку”, – каже Олександр Довбенко.

За його словами, організація готова привести приміщення у належний стан, придатний для використання. Олександр Довбенко також готовий розповісти усім, кого це цікавить, як працюватиме цей центр.

Натомість Оксана Парадуха проти, аби такий заклад був по сусідству і налаштована рішуче відстоювати свою позицію разом із сусідськими сім’ями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Боголюбах місце центру, мешканці не будуть проти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні