--> Іноді дзвінок на 102 може врятувати комусь життя | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
20 вересня, 2016, 14:57

Іноді дзвінок на 102 може врятувати комусь життя

Останнім часом у соціальних мережах та ЗМІ точаться дискусії, чи робить щось поліція, чи вона взагалі нічого не бачить.

А й справді, чим займається поліція?

Виїжджає на виклики і патрулює місто. А від кого надходять виклики – від громадян. Але чомусь більшість людей просто бояться телефонувати на 102, побачивши якесь правопорушення.

І починається: побачила людина, як крадій лізе у вікно, але не повідомила про це поліцію, а потім питають, чому вони не знайшли крадія.

Та тому, що свідки не повідомили про це. Бачать люди, як зламують машину, не повідомляють - поліція знову нічого не робить. Більшість людей просто бояться зателефонувати на 102, мовляв, а раптом крадії дізнаються, що це я дзвонив, і мою машину пограбують також... і так далі.

Днями я, можливо, врятувала людині життя, викликавши поліцію.

Близько 17 години йшла в садочок по дитину, бачу, на траві лежить чоловік похилого віку, я зупинилась подивитись, чи він дихає, грудна клітка рухалась, отже, дихав, і я пішла далі.

Через 2 години ми з сином вийшли на дитячий майданчик, а той чоловік лежить там і далі, і всі проходять повз, ніхто навіть не підійде. А це ж може бути чийсь чоловік, чийсь батько чи дід.

Оскільки мій батько помер (у нього стався інфаркт, мені було 16 років), то мені стало дуже шкода цю людину, я розуміла, що 99.9% вона в алкогольному сп’янінні, але ж допомогти потрібно!

Одним словом я викликала поліцію.

Патрульні приїхали, підняли чоловіка, викликали "швидку", тому що той на додаток виявився ще й побитим. Покликали громадян, які були поруч, ті виявились ще й знайомими і поручились, що доведуть його додому. Не хочу навіть думати, що могло бути, якби я не викликала поліцію, все могло б закінчитись трагічно!

За останні 2 місяці я особисто 3 рази викликала поліцію, коли бачила правопорушення. І одним з них врятувала, можливо, життя. Принаймні, совість моя чиста. А скільки громадян, бачачи подібні ситуації, проходять повз?

Може, саме Ви врятуєте комусь життя, може, саме ваша небайдужість допоможе подолати хоча б на 5 чи 10 відсотків кримінальну ситуацію в місті, а це вже показник!

Погляньте уважно навкруги, і ви побачите, як чиїсь діти курять за кутком, вживають алкоголь, наркомани пропонують їм наркотики, а, можливо, серед них і ваша чи моя дитина - врятуйте їх! Подивіться уважно, може, хтось незнайомий і підозрілий довго ходить біля вашого під'їзду, щось розпитує у мешканців, дітей, це може бути крадій! Уважно подивіться навкруги - і ви побачите безліч ймовірних порушень!

Тому звертаюсь до жителів Луцька: не будьте байдужі до того, що відбувається біля вас! Коли бачите щось підозріле, коли бачите злочин чи правопорушення, звертайте увагу на всі деталі, намагайтесь запам'ятати їх і обов'язково сповістіть службу 102!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За даними поліції, через два дня після тієї ситуації яку я описувала, на дитячому майданчику знайшли людину яка померла від переохолодження. До неї ніхто не підійшов з прохожих, нікому не було діла до людини яка лежить на землі. Люди, не будьте байдужими, люди помирають у вас на очах!
Відповісти
Сьогодні маленька дівчинка ходила по вулиці в тапочках та тоненькій кофтинці. Дякую небайдужим людям, які їй винесли одяг та викликали поліцію. Її мати спала дома,а дитина мерзла на вулиці...більше нічого не можу написати, тому що нецензурну лексику видалять....я думаю,ви, подумали те ж саме...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні