02 серпня, 2016, 23:20

Чим луцький парк здивує «всю Україну»

До початку грандіозного фестивалю «Бандерштат» залишається три дні. Організатори запевняють, що гості з усіх куточків країни та навіть іноземці приєднаються до цього дійства. Журналіст інтернет-видання «Волинь24» відвідав місце проведення заходу, щоб побачити, чим міський парк зустрічатиме туристів.

Зайшовши зі сторони одного з нецентральних входів, відразу бачу сміття та покриті густим рястом, зарослі комишем канали. З надією на те, що працьовиті руки сюди ще просто не добралися, щоб прибрати, вирушаю далі.



Доріжка, що веде до Старого ринку, теж не виділяється особливою чистотою. Окрім декількох качок, ряст на каналах біля цієї дороги, мабуть, ніхто не збирається прибирати…ще й сміття різне плаває. По всій території парку від більшості смітників залишилися лише керамічні основи . Невже все так і має бути?




А ось ця витесана із дерева скульптура гармонічно поєднується із навколишньою реальністю.


Наближаюся до іподрому – безпосереднього місця проведення «Бандерштата». Канал біля нього не чистять навіть качки. Здається робітники, нещодавно почали зводити першу сцену. На жаль, запах тут жахливий, на землі багато відходів, які залишили коні. Невже перед розгортанням фестивальної інфраструктури ніхто не спромігся прибрати продукти метаболізму непарнокопитних? Аби враження відвідувачів не було відповідним.




Швидше за все, гості «Бандерштату» в спекотну погоду захочуть відпочити на міському пляжі в парку. Сьогодні ми прийшли і сюди. Вода у Стиру , як запевнив Юрій Крась - директор Департаменті ЖКГ Луцька - відповідає усім нормам. Проте місце відпочинку дуже засмічене. Надіємося, туристи допоможуть прибрати, а не створять справжню екологічну катастрофу.




Власні міркування щодо побаченого у нас вже склалася, але нам стала цікавою думка відвідувачів парку.

Володимир Михайлович – лікар-андролог на пенсії – майже щодня гуляє в парку вже третій рік. Він відмовився від публічного фото, але сказав, що ,на його думку, парк не готовий зустріти відвідувачів зі всієї України. З його слів, у порівнянні з минулим роком, цьогоріч тут ні разу якісно не прибирали територію та не розчищали водойми. Також чоловік поскаржився на надмірне вживання алкоголю гостями «тверезого» фестивалю.

Мама Наташа (зліва на фото) сказала, що в цілому станом парка задоволена, однак хотіла б, щоб зробили по боках доріг бруківку, бо не зручно провозити коляску. На думку жінки, в парку є мало принад, щоб задовільнити туристів фестивалю «Бандерштат». «Атракціони взагалі перебувають в аварійному стані, їх давно слід замінити новими, я боюся іти туди зі своєю дитиною», - заявила вона. Захід цей проходить не вперше, тому думаю, що нічого страшного для екології парку не станеться.


Зовсім небагато часу залишається до початку "Бандерштата". Сподіваємося, що організатори фестивалю та комунальники ще біль-менш встигнуть привести міський парк до кращого вигляду.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні