22 червня, 2016, 17:46

Кордон буде справедливим!

Щодо демаркації українсько-білоруського кордону біля с. Ветли Любешівського району Волинської обл.

Ми у Постійній комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Волинської облради ще 26.02. 2016 р. розглядали звернення Ветлівської сільради щодо фактів незаконного зрізання дерев та порушення держкордону України білоруською стороною.

Відповідні питання ми з колегами-депутатами переадресували до Держприкордонслужби. Публікую тут отримані ще у березні відповіді.
На даний момент ветлівчани, а також депутати місцевих рад залишаються непоінформованими з боку держави та МЗС. А саме, дуже хотілось би людям побачити Протокол-опис проходження лінії державного кордону та Альбом топографічних карт з графічно нанесеною на них лінією державного кордону передбачених у статті 1 Договору між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон, що набув чинності 18.06.2013 р.

Також цікаво, чи усі підписанти актів встановлення прикордонних знаків від №0395 до №0418 готові підтвердити факт, чи дійсно мало місце фахове польове обстеження (22-24.04.2015 р.) проходження держкордону по бровкам каналу Жировський? Бо люди сумніваються.

Тому і колеги-депутати зробили відповідні запити, тому і не дає спокою усім за свою землю Bogdan Ptaschnik, тому і втрутився в ситуацію нардеп Семен Семенченко.

Якщо хтось намагається відвести увагу від цього питання до питання бурштину чи алкоголізму уявних людей в камуфляжі, чи прив"язати це лише до виборчого процесу на 23-му окрузі, то робить це цілком свідомо.

За правильністю демаркації і збереження української землі будемо слідкувати пильно! Як в комісії, так і поза нею. Незалежно від політичної належності.

До речі, сьогодні о 18.15 в прямому ефірі Волинського телебачення звітуватимемо і розповідатимемо про роботу Постійній комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Волинської облради.

Дзвоніть, пишіть.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні