13 січня, 2020, 22:42

Я думала, що епоха брехні і бідності завершується

Я думала, що епоха брехні і бідності завершується
– Якби мали групу, то було б 2 тисячі, – так відповіли татові в управлінні соцзахисту щодо його пенсії, про можливе збільшення якої він дізнавався.

Днями ви, друзі, вітали його з 60-річчям…

Пропрацювавши в школі 25 років, тато нині отримує 1760 гривень пенсії. Якби була група інвалідності, було б десь 2 тисячі. Але – нема її, слава Богу.

Ось вона – престижність професії Вчителя.

Ось вона – пенсійна реформа, за якої тато кілька місяців не дотягнув до 35 років стажу (окрім 25 років в школі має ще досвід роботи в культурній установі).

Ось вона – вся суть і краса української влади, яка роками нищить українців.

І коли я читаю про зарплати суддів, прокурорів, народних депутатів, які сягають вище 100 тисяч і далі, мене проймає лише злість і ненависть.

Можна багато розказувати про те, що на пенсії життя не закінчується. Це, звісно, правда.

І ясно, що ніхто не пропаде, живши в селі, важко працюючи, маючи город і худобу.

Але прикро за престиж професії. Прикро за рівень пенсії загалом (я ніколи про це не думала, коли сьогодні не почула цю цифру – 1760 гривень). Прикро за країну, де я живу і де досі мало що змінилось.

Всі не можуть бути бізнесменами, юристами і айтішниками, розумієте?

І коли людина нормально працює на державній службі, в соціальній, медичній чи освітній сфері, не краде, – вона ж має право отримувати гідну пенсію?

Я думала, чесно кажучи, що епоха брехні і бідності завершується. А ні. Вона лише набирає обертів.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
60ть років ще можна працювати. Люди самі винні. Проблеми почались з економікою не вчора, на пенсію потрібно собі відкладати і ненадіїтись на державу. Коли половина працездатних не платять податки та відрахування у пенсійний, по пенсій не буде.
Відповісти
Пісі. 8 тисяч гривень новому патрульному після тримісячних курсів, та 4 тисячі вчителю після 4-5 років навчання в університеті... це тако ж несправедливо.
Відповісти
Мені 63 роки і я вже три роки на пенсії, та ще вкалую на приватного підприємця, розвантажую його продукцію, підмітаю територію подвір"я навколо складу. З 16 років працював слюсарем (стаж 47 років) від держави призначили пенсію в 2100 грн. Працюючи на підприємця отримую ще 5 тисяч грн. зарплати. Всього разом получається 7100 грн. Бо надіятись, що тобі завтра післязавтра прибавлять 3 чи 5 грн. до пенсії не буду. Буду працювати поки сили є, або як кажуть поки не впаду. Маю 4 онуки, треба кожному щось дати та на день народження подарувати.
Відповісти
Хай би патрульна поліція разом з податковою, провели рейд на автобазарі. Перевірили автобізнеменів на сплату ЄСВ. Більшість з бариг не платять податки та ще отримують субсидії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні