22 липня, 2016, 13:21

Співпраця чи шантаж?

Мій коментар з приводу заяв заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка. Нагадаю, він заявив, що мешканцям прилеглих до Луцька сіл, які не йдуть на співпрацю з містом, заборонять користуватись такими благами обласного центру, як садочки, міські маршрутки з продовженим маршрутом, безкоштовне обслуговування в медзакладах.

Враховуючи дивну риторику лучан, яка триває вже фактично рік, найперше хочеться задатися питанням – представники луцьких політичних еліт прагнуть співпраці зі своїми сусідами, чи за відсутності адекватних пропозицій готові лиш до шантажу?

Ми живемо не в лихі 90-ті, де сильніший діяв за принципом: є дві думки, або моя, або не правильна. Відтак, аби взагалі продовжувати говорити на цю тему, треба почати з того, що подобається це комусь чині, а з думкою сільської громади прийдеться рахуватись.

І лише відштовхуючись від цієї поваги можна буде розпочинати діалог, оперуючи вигодою простих людей, цифрами, а не емоційними сленгами, які б, відповідальний політик мав би сам собі заборонити раз і назавжди.

Ми ж не розпочинаємо нашу розмову з того, що нас травлять неприємним запахом від очисних і якщо лучани не вживатимуть реальних дій, з нейтралізації цього запаху, селяни теж матимуть що протиставити сусідам. Дорога, яку розбиває великогабаритний транспорт з Луцька. Ми навпаки налаштовані разом вирішувати згадані проблеми.

Так само не вдаємося до обману про те, що перевізникам не вигідно завершити 26 маршрут у центрі Жидичина. А відверто говоримо про те, що якраз з вини міських владців люди, яких потенційно запрошують у луцьку громаду, не можуть користуватися цим благом. Бо хтось керований не бажанням служити народу України (а він до речі і в Луцьку, і в прилеглих селах один і той самий), а якимись дивними амбіціями.

На сьогоднішній день наша громада чітко визначилась, що бачить своє майбутнє, як самостійний суб’єкт і готує всі необхідні документи для злиття з Озерцівською сільською радою.

Варто також зауважити, що пан Сергій не може не знати і про новації у законі про об’єднання громад. Кабінет Міністрів передбачив можливості для виправлення ситуації, якщо раптом нові утворення не матимуть змоги жити самостійно і завжди зможуть обрати для себе інші, кращі умови розвитку. Відтак істерія на цьому грунті абсолютно безпідставна.

Повторюсь, що говорячи про європейський вектор розвитку наших громад, ми заразом мали б переймати і цінності об’єднаної Європи. а це в першу чергу політична культура і відповідальність, реальний діалог, співпраця, а не шантаж чи прес у кращих традиціях минулих років.

Ми будуємо свій дім. І якщо раптом завтра виявиться, що самотужки ми цього робити не можемо, звичайно, що будемо шукати кращої моделі для розвитку наших сіл. І далеко не виключено, що перспектива об’єднання з Луцьком може стати реальністю, але за умови, якщо з нами будуть рахуватись, а не шантажувати.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По іншому з "тіпа" мажорами не можна. Так тримати!!!
Відповісти
А в Луцьку вже земля закінчилась, немає чим торгувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні