01 червня, 2019, 10:08

Смішний автобус

Смішний автобус
Я на власні очі бачив із вікна автобуса за маршрутом «Одеса – Іванівка», як водій раптово загальмував. Назустріч автобусу однією рукою махала, а другою перла візочка з дитиною молода мама.

Водій не тільки зупинився, а й вийшов до жінки, відчинив боковий люк автобуса для поклажі, взяв малечу на руки, щоб мати склала візочок до схову. Так із хлопченям на руках й увійшов до буса, посадив малого на сидіння поряд із собою.

Усі в автобусі аплодували. «Слава Україні!» тоді не кричали, але хтось сказанув: «А таки є в українців совість!»

Ми усі заплескали у долоні.

Водій повернувся до нас і видав одкровення: «Я – турок, я турок». І додав: «Но моя Оксана – украинка, она подарила мне уже двух сыновей, а когда мы народим третьего, то я уже тогда стану настоящим украинцем, мне выдадут укранский паспорт. И я попрошу, чтобы мне через черточку к Абай дописали Стриж, фамилию моей жены».

Автобус аплодував. Водій чомусь не вгамувався: «А вы знаете, кто такой стриж?» Реготав усенький автобус. А турок ще додав жару: «Это птичка, как я. Мы любим небо и скорость».

Регіт набирав усе більших децибел. Але й турок Абай не здавався: «Этот стриж так любит небо, как я Оксану!»

То вже був апофеоз реготу. Мій огрядний сусіда за кріслом в «Ікарусі» так голосно пукнув, що всі оніміли... На мить... Бо турок продовжував: «Стриж – это две ласточки вместе».

Пасажири почали випадати з крісел. А звук «пук» і «пук» після одеських кавунів звучав як одкровення утроби. Сміялися від того ще дужче. І пукали безсовісно... Як німці у тролейбусі в Мюнхені…

А грамотний турок не здавався: «Хороший птичка-стриж все делает в полете: и свою птичку имеет в полете, и ей перышки щиплет».

Автобус продовжував реготати. Але якось… затих. На хвилинку. Допоки Абай не видав чергове одкровення: «Мой «Икарус» не стриж, он просто говно…»

На тому ще раз зареготали та й вийшли в Іваничах із дивовижно смішного автобуса. Але обступили його спереду й аплодували турку Абаю.

Найбільше за те, що любить Оксану на прізвище Стриж, має двох Стриженят, сподівається на третього і, найголовніше, сам хоче бути СТРИЖЕМ.

Був це серпень 1978 року.

Головне фото – ілюстративне

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні