07 травня, 2019, 17:33

А що, якби показати Луцьк очима туриста?

А що, якби показати Луцьк очима туриста?
У соціальних мережах часто публікують відео «Луцьк з висоти пташиного польоту». І все так гарно, атмосферно. І в середині кожного лучанина прокидається гордість за власне місто, його вигляд. А що, якби показати Луцьк очима туриста?

Із веж замку Любарта видно заіржавілі дахи торгівельних контейнерів брудного і занедбаного Центрального ринку. І це далеко не єдина проблема історичного Луцька. Поруч – гори сміття і старезні будівлі, які «окупували» безхатьки. Тут, під мурами архітектури національного значення – Луцьким замком – забуті людьми і часом будинки без вікон, дверей і навіть даху. У стінах – сміттєзвалище, розсадник санітарії… Відверто кажучи, Центральний ринок «відпочиває».

І хвала Богу і подяка «Патріоту», що в Луцьку є нічні екскурсії. Бо ці руїни покинутих будинків і дахи заіржавілих контейнерів можна заховати в темряві.

У міській раді кажуть, що вплинути на проблему неможливо, бо будівлі у приватній власності. Мовляв, власники відмовляються приводити їх до ладу, а відтак «най собі стоять».

Раніше такі споруди завішували ширмою чи ховали від людських очей парканом. Нині ж Старе місто живе своїм майже недоторканим людською рукою життям.


Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні