26 липня, 2018, 13:46

У Луцьку вирощують майбутніх цукербергів

У Луцьку вирощують майбутніх цукербергів
Поняття «айтішник», «науковець», «винахідник» для більшості волинян є чимось міфічно-далеким. Але саме вони рухають суспільство стежками прогресу.
Ази наукових знань закладаються з дитинства. І тут велику роль відіграють безкоштовні гуртки для дітей та молоді, які існують навіть нинішнього кризового часу. Правда у великому морі новин та реклами інформацію про них знайти не так просто.
У Луцьку їх є декілька: при «Малій академії наук», при Волинському обласному та Луцькому міському центрах науково-технічної творчості, при Академ-Бізнес ХАБі СНУ імені Лесі Українки.

Перші два заклади знаходяться по вул. Чорновола 3.

Луцький міський центр науково-технічної творчості діє у Палаці учнівської молоді по вул. Шопена 18. Дізнатися більше про нього можна на сайті «Тут зростають юні інформатики» https://bondar2012.wordpress.com/

Ще один гурток ІТ працює в Академ-Бізнес ХАБі (приміщення бібліотеки СНУ, Вул. Винниченка 30-А, 5 поверх).

На канікулах діє лише цей останній гурток, тому скажемо про нього більше. На відміну від інших, тут приймають не лише дітей до 18 років. «Ми запрошуємо людей різних вікових категорій. Діти вивчають ази фізики, електроніки, радіотехніки, робототехніки, принципи роботи комп’ютера. Молодь, студенти тут удосконалюють свої знання й практичні навики. Старші мають користь від взаємного спілкування і діляться досвідом з молодшими. Та зрештою вчитися ніколи не пізно» – говорить Костянтин Волков – організатор гуртка і керуючий Академ-Бізнес ХАБом СНУ..

Для найменших відвідувачів на гуртку є спеціальний конструктор з електронними деталями і з’єднаннями. Вони поєднують гру та вивчення азів фізики, механіки, електро і радіотехніки.

Старші учні вивчають принципи роботи і будову комп’ютера на прикладі програмних пристроїв «raspberry PI» та «Arduino». Це міні-комп’ютери для управління роботами. Їх розбирають, збирають, програмують на мові «Сі». В англійському варіанті її знають як «С».

Потім гуртківці вивчають складнішу мову програмування – «Javascript». Відповідно вивчаються складніші програми для управління різними комп’ютерними пристроями, міні-роботами, «розумними іграшками», машинками з дистанційним керуванням, навіть безпілотними літальними апаратами.

Андрій Данилик ходить на гурток в АБ ХАБ понад півроку. «Я значно поглибив свої знання з програмування мікро-контролерів (міні-комп’ютерів для електротехніки, радіоелектроніки, робототехніки). Вже сам пишу програми для них, які являють собою набір інструкцій для управління пристроями різної складності: від лампочок до роботів» - ділиться думками Андрій.

А ось студентка Олена Волошина ходить на гурток недавно. «На канікулах тут можна знайти цікаве середовище спілкування з тими, хто має подібні зацікавлення. Мені ж особисто найкорисніше буде вивчати Javascript» - каже Олена.

Найбільш наполегливі й здібні гуртківці таки мають шанси стати програмістами. Основа майбутніх досягнень в ІТ закладається саме в таких гуртках. Запрошуються всі бажаючі.

Адреса: м. Луцьк, Винниченка 30-А, Академ-Бізнес ХАБ (приміщення бібліотеки СНУ, 5 поверх).

Кожні вівторок та п’ятниця на 16 годину

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цукербергів вирощують у інших закладах... Ви вирощуєте рабів на галерах, які виконують найбільш нудну, найбільш чорнову роботу в IT.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні