27 квітня, 2018, 20:12

Джекпот, Пилипюк і пральна машинка

Джекпот, Пилипюк і пральна машинка
Нема дорожчого дарунка, ніж книжка. І це джекпот: тепер у мене є книжка, подарована Петром Пилипюком. Хтось після лекції гендиректора «Модер Експо» у луцькому "Промені" повернувся з неймовірними враженнями, а я – ще й з неймовірним презентом за краще запитання!

І це якраз той випадок, коли ти йдеш і питаєш – якраз не тому, що слухати і говорити з відомим твоя робота. А просто. Бо говоритиме Пилипюк.

Це джекпот-2, бо це «Генрі Форд. Моє життя та робота».

Розгортаю: «Бажаю зустрічати Людей, які надихатимуть!»))


***

Знаєте, як один із натхненників японської філософії кайдзен, яка проповідує безупинне вдосконалення виробництва, переконав гендиректора компанії «Модерн Експо» Петра Пилипюка, що філософія кайдзен – не дурня і нею варто поцікавитися?

«Що робить працівник, поки ваша техніка працює?» - спитав.

«Як що? Чекає», - відповів Пилипюк.

«А ваша дружина теж стоїть над пральною машиною і чекає, доки та допере?»…

***

Ну, от як в це повірити? Він каже: щоб чогось досягнути, треба мріяти. У 1-му класі Петро Пилипюк мріяв бути… головою колгоспу. Тепер він - директор до божевілля крутої компанії.

«У дитинстві я був схожий на Петрика П’яточкіна. Був такий. Пам’ятаєте? То я»…

А недавно йому приснилося, що дзвонить Ілон Маск… Він розповідав про сон, усміхався, а ми сиділи і думали, що не така то вже й нереальна історія.

***

Щоб безкоштовно (!) послухати лекцію гендиректора «Модерн Експо» Петра Пилипюка, яка відбулася 27 квітня, айтішники їхали до Луцька з Києва.

Я вперше бачу (за років надцять журналістського досвіду) по вінця повну залу незігнаних людей, які просто прийшли послухати земляка.

Послухати про те, як він «себе зробив» і чи реально повторити щось подібне у нинішній Україні.

Вчитися працювати до «Модерн Експо» цього року приїжджали працівники з 200 компаній. Вчитися!

Ось, що він каже. ...Знайти свою нішу. Маючи ідею, не боятися розказати про неї іншим. Озвучувати мрії, бо інакше «десь там» їх не почують. Постійно вдосконалювати себе, хто б ти не був. І читати мудрих людей.

***

Петро Пилипюк - той, хто неймовірно надихає. Послухаєш - і хочеться зробити щось такеее…

Піду, словом, включу пральну машинку.

І почитаю)



ПС. Люблю гадати на книжках. Відкрити свіжу книжку на випадковій сторінці і прочитати першу ж фразу, яка кинеться у вічі. Так-от, Генрі Форд із автографом Пилипюка. Відкриваю наосліп - розділ "Трактори і сільськогосподарські машини"....

Ну от як далі мріяти? Але нічого, він теж колись думав стати головою колгоспу)

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смачно написано! Щиро! Вірю!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні