30 грудня, 2017, 21:34

Про битіє, сознаніє і Рівненську

Кажуть, сознаніє оприділяє битіє, мисля матірьяльна і всяке проче. Я даже з тим не спорю, но коли оказуюся знову на Рівненській вдома після гостювання в батьків, моє сознаніє починає не видержувать це битіє. Єслі ви ніколи не жили на Рівненській, вам то, канєшно, умом не понять і аршином не ізмєріть. Но любий, хто тут питавсь найти хоть одне прилічне кафе чи магазін (я вже не кажу, якийся там тіятр) розуміє, про шо я.

Рідна Рівненська. Вона зустріла мене традиційно пацанчєгами з пивом під під'їздом. Але добре, шо то зима нині. Бо пацанчєгі попили пива і розійшлися, ібо нема дурних дупи морозити. Але скоро почнеться весна, почують природні позиви і пориви ведмеді, кроліки, коти і пацанчєги з Рівненської. Вони будуть горланить на лавочці "Рідну мати мою", а я невільно спинятиму себе на думці: "Та бодай би тебе десь". От і дійшли то до того, шо битіє на сознаніє впливає нехило теж. І в такі миті хочеться нелітературно виражацця, але я згадую, шо поетеса і педагог і спиняю польот свого сознанія на вже згаданій фразі. Так от пацанчєги будуть горланити пісні, а ми періодично дзвонитимемо на 102 і нам казатимуть: "Ааа, то знов Рівненська 111? Зараз заїдемо."

Рідна Рівненська. Навіть, коли в мене починаються життєві періоди, коли мені хочеться жити під девізом кота, а іменно "їж, спи, какай", я починаю себе тут відчувати принцесою, заточонною в отдальонній башні там, де три слона стоять і Землю держать. Коли на рідній Рівненській відкривається кафе, обично йому хватає 2 місяці, шоб збарижицця. Все інше лібо закривається, лібо грузинська пекарня. Магазінів у нас тут теж нема толкових зі шматтьом. Була колись львівська обув і та закрилася. Лишились тіко ковбаси і "Сирне королівство" - видно, шоб Лєна не загрустіла вже аж зовсім. А ше в нас є базарчик. Він дорогий і там багацько несвіжого. То, шо було колись найсвіжіше - то свіжа риба, але і та точка переформатірувалась на похоронні вінки.

Рідна Рівненська. Я багато могла б про тебе писати. І я неодмінно поживу тут кілька днів і адаптіруюсь в стотисячний раз. Але за шо ти так зі мною?

30.12.2017

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коверкати мову - це тренд чи просто вона неграмотна?
Відповісти
Так вже не "коверкати", а "спотворювати", як ви такий грамотний ;)
Відповісти
А чому ви тримаєте коментарі по півтори доби, а потім прибираєте? По дзвінку, чи що? По "телефонному" праву, яке міцно вкорінилось у вашій журналістській практиці? З Новим Роком!!! Підвищуйте свою "кваліфікацію"!
Відповісти
Почнемо з того, що я не є кореспонденткою цього видання. Допис взято з особистої сторінки у Фейсбуці, де я пишу що хочу та як хочу. А відтак - маю право прикалуватись, жартувати та робити усе те, що личить людині в її особистому просторі. Якщо виданню цей жартівливий нарис здався цікавим, це його право. Тому питання про прибирання чогось - явно не до мене. Цілком імовірно, що в коментарі було щось неетичне, якщо редакція його прибрала. А щодо телефонного права - не смішіть. Мене цитують волинські ЗМІ з різних приводів мало не щотижня. При такій насиченості будь-яка нормальна людина задовбалась би боротися з "вітряками". Вам теж гарних свят та високої кваліфікації у тій сфері, в якій працюєте)
Відповісти
Дякую, пані Лєна, про цікавий допис про сучасне Луцька.
Аноніму дозволю написати, що якщо "коверкати", то теж треба вміти. Найбільше після прочитанного, що приходить на думку, що шторм зазвичай починається з хвиль. І за цю хвилю під назвою Рівненська, 111 знову ж дякую Лєні Шторм;) Новий Рік почався. То ж підтримуємо Лєну і почнемо створювати хвилі, які переростуть у шторм. Шторм, який нарешті в цьому році принесе лучанам справжнього господаря (тепер цей пацан зветься мером). Щоб лучанам з Рівненської, Львівської, Дубнівської і багатьох інших проспектів, вулиць і провулків не хотілося б собі говорити: за шо ти так зі мною?
Відповісти
Дякую за підтримку. Приємно, що Ви вловили основний месидж. Хочеться нормальної інфраструктури в усіх частинах міста, а не відчуття, що коли виїжджаєш з центру чи району ПортСіті, опиняєшся на околиці цивілізації.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні