--> Хоч і кричать «зрада!», а зарплати ростуть | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
11 грудня, 2017, 18:34

Хоч і кричать «зрада!», а зарплати ростуть

Днями був в ефірі 112 каналу. Говорили про бюджет наступного року, про бажане і реальне, про #зраду і #перемогу.

Хочу поділитися лучанами кількома важливими, як на мене, тезами, які були підняті у тій розмові.



Мінімальна зарплата 4 тисячі 100 грн.

Така норма коригування мінімальної заробітної плати в залежності від стану економіки закладена в проголосованому парламентом бюджеті на наступний рік. Це багато чи мало? Певно, що недостатньо. Я б хотів, аби ця цифра була 10 тисяч гривень. Але це нереально. Водночас мінімалка таки збільшується – і це безумовний плюс.

Зростання соціальних гарантій – це політичний хід чи економічний?

Вважаю, що економічний. Якби Володимир Гройсман говорив би про них перед тим, як стати Прем’єр-міністром – то можливо сумніви б і закрадалися. А зараз такі кроки розцінюю як прогнозування бюджету, інфляції, курсу гривні до долара.

Сьогодні стають помітними позитивні наслідки реформ, запущених урядом Яценюка. Такі ж успішні наслідки цьогорічних реформ відчуємо десь через 2 роки.

Незважаючи на порожній бюджет, яким ми отримали в 2014 році, зараз казна наповнюється і не лише за рахунок зовнішніх запозичень.

Коли Гройсман став прем’єр-міністром, прогнози були різні. Я тоді говорив, що часи закручування гайок пройшли, тепер треба пожинати плоди того, що назакручували. Тому доведеться йти на непопулярні кроки, але й доведеться займатись соціально-економічними питаннями, реформами.

Резюме: тенденція до росту в нас все таки є. Як би не кричали «зрада!», а в минулому році та позаминулому, що «під ялинку прийняли бюджет», бюджети були виконані і зарплати ростуть.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тріпло... про те як ріс долар і ціни і що чекає в майбутньому він скромно промовчав...
Відповісти
Шановні волиняни а шо курить цей депутат 4 роки тому моя війсськова пенсія = 270 доларів тепер = 93 і цей ,,,,,,,, (не пишу бо видалять комент) не думає і переглядати їх
Відповісти
Для росту зарплати відсутня база.Юриспруденція і закони економіки-різні речі.Шановному необхідно це знати.
Відповісти
та ви що і це увесь секрет ?
Відповісти
Вам дійсно 40 років необхідно вчитись і працювати, щоб щось зрозуміти.
Відповісти
Тащоб ви суки жили на пенсію 1650 грн. і любили Україну та депутатів
Відповісти
Вгамуй істерику. Краще згадай яке кодло щоразу цей нещасний на голову народ обирав до Верховної Ради? Хто обрав Кучму, Ющненка, Януковича? Хто проводив до місцевих рад брехливе сміття? Хто досі кохає Тимошенко і милується Ляшком. Якщо на сході тільки за серп з молотом голосували, то на заході – за вишиванку і солодку національну брехню. Ото і маєш, бо заслужила.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні