--> Чи піде людина з купленими правами до лікаря з купленим дипломом? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
28 жовтня, 2017, 12:12

Чи піде людина з купленими правами до лікаря з купленим дипломом?

Жахлива та кривава трагедія у Харкові, яка забрала життя шістьох людей, неабияк стурбувала наше суспільство. Не дивно, що я та мої друзі уважно стежили за судовим засіданням, на якому обирали міру запобіжного заходу для ймовірної винуватиці ДТП 20-річної студентки Олени Зайцевої.

Безліч розмов велося про те, чи вживала вона алкоголь або наркотики перед тим, як сісти за кермо, чи справді винна вона, а не інший водій, що керував "Туарегом" та зіткнувся з "Лексусом" дівчини.

Звісно, це правильні та актуальні питання, проте мене насправді цікавить інше: яким чином Зайцева отримала водійське посвідчення? Чи відвідувала вона автошколу? Чи здавала необхідні тести?

Подумайте самі: 20-річна дівчина ще до цієї моторошної аварії встигла скоїти 8 адміністративних порушень, перебуваючи за кермом свого автомобіля. Ці факти навели мене на роздуми про те, наскільки просто придбати водійське посвідчення без досвіду, уміння кермувати автомобілем та не володіючи відповідними знаннями ПДР.

Я не претендую на роль прокурора, стверджуючи, що права винуватиці трагедії куплені. Проте захотів перевірити, наскільки доступна така протиправна послуга для будь-кого. Саме тому, готуючи черговий випуск суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", ми вирішили провести черговий експеримент та самостійно знайти "дилерів смерті" в мережі Інтернет.

Завдання виявилося доволі простим. Через мережу інтернет на відповідних сайтах ми знайшли людей, які запропонували придбати оригінальне водійське посвідчення, що буде зареєстроване в базі МРЕО, лише за гроші і всього за 5 000 гривень.

Схема працює наступним чином: ви скидаєте ділку завдаток на банківську карту, він через свої зв'язки у Києві реєструє вас учнем у столичній автошколі… Через два місяці ви приїжджаєте на "показову" здачу екзаменів і в будь-якому разі "відстрілюєтеся" на відмінно. Байдуже, чи знаєте ви правила дорожнього руху та чи взагалі вмієте кермувати автівкою. Потрібно лише доплатити другу половину суми і ви станете володарем абсолютно легального, з юридичної точки зору, водійського посвідчення. Жоден поліцейський не зможе назвати ваші документи підробкою.

Безперечно, можна навчитися водити авто, не відвідуючи спеціальних курсів. Проте, живучи такими ідеалами, можна й купити диплом про вищу освіту, навчаючись вдома. Чому б і ні?

Проте чи піде людина з купленими водійськими "правами" до лікаря з купленим диплом? Чи віддасть вона свою дитину на навчання до вчителя, який не здобував профільних знань в університеті, а навчався самостійно?

Гадаю, що ці питання риторичні…

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Респект автору)
Відповісти
Піде.Бо других в галузях медицини,освіти на всіх не хватить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні