--> Свою недоторканність я залишив в окопі на Донбасі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
19 жовтня, 2017, 12:18

Свою недоторканність я залишив в окопі на Донбасі

Третій день під стінами Верховної Ради триває акція «Велика політична реформа». Одна з вимог активістів – зняття депутатської недоторканості.

Президент вніс у Верховну Раду законопроект, який передбачає зняття депутатської недоторканності. Однак, лише з 2020 року. Тобто для народних депутатів наступного скликання. Ще влітку за підписом 150 народних депутатів у Верховній Раді вже був зареєстрований законопроект про зняття депутатської недоторканості одразу після прийняття закону.

Я вважаю, що довкола питання про зняття недоторканості забагато популізму, і першими його не підтримають депутати, які кричать про зраду.

Я за зняття депутатської недоторканості з усіх. Свою недоторканність залишив в окопах на Донбасі. Але небезпека полягає в наступному. Без недоторканності першими під слідство попадуть ті депутати, які чинять провокації, в тому числі на мітингах. Вони чудово розуміють, що гасло хороше, а справи швидко не буде. Бо для голосування в залі треба рішення Конституційного суду. Тому зараз вони першими кричать, що треба зняти. А вину перекладуть на інших. Але якщо буде стояти вибір, що лише з 2020 року зняття недоторканості, або нічого, то давайте шукати компроміс і думати про завтра.

Зауважу - те, що в народі називають зняттям депутатської недоторканності, юридичною мовою означає її обмеження. В депутатів залишається імунітет щодо результатів голосування, а також висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні