17 липня, 2017, 14:00

«Бурштиновий функціонер» та всі його «скандали»

Останнім часом увага журналістів до моєї професійної діяльності зростає, тож маю надію, що справа, яку роблю, представляє неабиякий інтерес для суспільства. Це і зрозуміло, бурштин – тема актуальна та непроста, хоча займаюся я не лише ним.

Щоправда, мені весь час хочуть приписати не один «гучний скандал», як говорять самі журналісти. Традиційним є те, що журналісти знаходять собі «сенсацію», самостійно проводять якісь паралелі, часом не зважаючи на юридичні норми та по якимось причинам ігноруючи вимоги до підготовки журналістських матеріалів. Не питають мене, чомусь, представники четвертої влади про мою діяльність, а якщо питають, то дозволяють собі інтерпретувати мої відповіді на власний розсуд.
Але ж це якось неправильно. Думаю, що інформація має бути подана об’єктивно. Тому допоможу журналістам в їх непростій праці та додам власні коментарі до їх «скандальних» тем.

Отже, пишуть, що я є заступником директора КП «Волиньприродресурс» і працював помічником Олега Ляшка. Так. Я справді є заступником директора КП, а от помічником Ляшка не працював, був таким лише на папері і то на громадських засадах, що швидко виправив, подавши заяву на вихід з Радикальної партії.

Також пишуть, що я є засновником ТОВ «ФСБ-Охорона», що я справді не заперечую, поправку потрібно внести в назву підприємства. Повна його назва «Фінансова Служба Безпеки – Охорона». Можна мені, звичайно, на слово не вірити і навіть приводити витримки з реєстрів, де такої назви немає. Але з 2007 року у відділі ліцензування охоронної діяльності МВС знаходяться шеврони, які зареєстровані як ідентифікатор приналежності охоронців до охоронної компанії, де назва вказана «Фінансова Служба Безпеки – Охорона».

Окрім того, у компанії є зареєстрований логотип в Держреєстрі торгових марок України, де також зазначена відповідна назва – «Фінансова Служба Безпеки – Охорона». А ще назва «ФСБ-Охорона» зазначена в статуті, окрім того там є повна назва компанії з розшифруванням абревіатури у назві – «Фінансова Служба Безпеки – Охорона», яку компанія використовує з моменту реєстрації у 2007 році.

Я розумію, що без знання юриспруденції зробити правильний висновок важко, але ж журналісти завжди можуть спитати експертів, більше того, просто зобов’язані питати точку зору у того, кого в чомусь звинувачують. В цьому «скандалі», як мою діяльність продовжують називати журналісти, мене особисто здивувала фраза про асоціації з російською спецслужбою. Серйозно? Хоча натяки на агентів кремля, однозначно, додають статусності «розслідуванню».

Далі проблеми з розумінням законів приводять журналістів до чергового хибного висновку. Тут вже це стосується реєстрації благодійної організації «Відродження України», якій приписують оформлення землі в Межигір’ї. Журналісти пишуть, що БО стала наступником БФ «Відродження України», через який свого часу Янукович привласнив собі землі Межегір’я.

Жодного аргументу, окрім назви «Відродження України» не знайшлося. От тільки з точки зору законодавства благодійний фонд та благодійна організація мають зовсім різні правові статуси та є різними юрособами.

Що стосується вибору назви, то я просто відкрив Держреєстр та спробував декілька назв, однією з вільних для вибору назвою, яка мені сподобалася, стала «Відродження України». Я її і вибрав. Тепер думаю, цікаво, а чому журналісти не знайшли жодне ФГ (фермерське господарство) чи СГ (сільське господарство) з такою ж назвою, знаєте скільки їх в Україні займаються землею? Не важливо, що для вирощування, головне ж що землею.

Далі знову журналісти говорять про бурштин та наполягають, що компанія, Екотехбуд, співзасновником якої я є, пообіцяла громаді с.Білка на Житомирщині 5 млн гривень, а віддала лише 100 тис. В черговий раз журналісти не схотіли працювати з першоджерелами, навіть не спробували попросити показати текст угоди. А я б його з радістю надав.

Так от, там написано - 100 тис гривень компанія віддає громаді одразу, 2,2 млн гривень на будівництво дитсадка - до кінця року, а далі по 5 млн щорічно, коли почнемо видобувати бурштин. Це наше добровільне фінансове зобов’язання, окрім податків, а не умова передбачена законом. Ми це зобов’язання виконаємо.

Згадки про зацікавленість одіозного нардепа Розенблата нашою компанією – ще одна цікава річ. Але до чого тут Екотехбуд? Я думаю, що багато кому підприємство може бути цікаве. Головне, щоб не в негативному сенсі.

Продовжуючи бурштинову тему журналісти пишуть про розслідування законності отримання спецдозволів на видобуток бурштину та змову з посадовцями Держгеонадр представників КП «Волиньприродресурс». Ні для кого не секрет, що всі справи по отриманню спецдозволів на корисні копалини перевіряють правоохоронні органи. Ця справа триває вже більше півроку, поки жодних доказів не знайшли. Це зрозуміло, бо злочинних дій там не було.

Згадують в цьому контексті ще й діяльність ТОВ «Амбер-Інвест», яка має спеціалізуватися на видобутку корисних копалин. Журналісти стверджують, що саме їй віддадуть право вести видобуток для Волиньприродресурсу. Пояснюю, так, дійсно, засновником цієї компанії є я. Зараз компанія не веде ніякої діяльності тому, що я працюю заступником директора КП «Волиньприродресурс». Для того, щоб уникнути конфлікту інтересів я свідомо вирішив, що Амбер-Інвест не працюватиме, доки я на цій посаді. Коли мене запросили до КП, політика Волинської облради була такою – користуватися стратегічними надрами має право тільки КП. Мені запропонували цю посаду, зважаючи на мої знання та досвід в юриспруденції та надрокористуванні. Я вирішив, що працювати на користь Волинської області на часі, зважаючи на складану ситуацію з нелегальним видобутком бурштину та варварським знищенням природних ресурсів регіону. Коли я полишу цей пост, тоді й поговоримо про подальшу роботу Амбер-Інвест.

І на завершення повторюся, шановні журналісти, я відкритий для спілкування, готовий пояснювати вам різні юридичні моменти, знайомити з діяльністю компаній. Головне, щоб ви зверталися та насправді хотіли розібратися, що й до чого.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні