20 червня, 2017, 12:17

Як нова влада у центральному парку керує

Минулого року було розроблено Концепцію розвитку центрального парку імені Лесі Українки. Навряд чи документ претендує на геніальність, але в ньому була одна особливість - він на 100% зроблений з думок, пропозицій, бачень, обговорень самих лучан.

І, що важливо, в обговореннях приймали активну участь представники УКРОПУ. Більше того, одноголосно (!!!) депутати міської ради проголосували "за" прийняття цього документу.

Не знали депутати, що концепція - це документ, який треба виконувати, а не яким треба тішитись.

Тепер дивимось. Кропива, лавочки, нова бруківка - це все поточні речі, які завжди будуть мати місце. Мені якось навіть дивно було, що виконувач повноважень міського голови переймається речами рівня благодійного фонду.

Але от перша заява по парку, яка мене здивувала: "треба зробити нову сцену біля центрального входу в парк, бо ця вже стара і негарна". Логіка звичайно є, хоч якась, але...

Спеціально для того, щоб зрозуміти, що робити з культурним розвитком парку, я навесні минулого року зібрав представників культурного середовища (кого зміг). Була там і начальниця упркульту, а тепер депкульту Гнатів Тетяна. Всі митці в один голос заявили, що стаціонарна сцена на тому місці не потрібна, бо там поруч дорога, це транзитна зона, артистам не комфортно і т.д. Врешті, якщо комусь і треба - привозь переносну сцену. Всі погодились, в Концепції так і записали: "стару сцену в парку ДЕМОНТУВАТИ!" Сьогодні приймають рішення, яке суперечить тому, яке прийняли вчора.

Далі. Погодили перенесення торгових лотків з лівої сторони центральної алеї у праву (якщо дивитись на Стир). Логіка така: в правій частині концентруємо торгові заклади, ліву залишаємо на мистецьку та ландшафтні зони. Наприклад, два діючих кіоски зараз повністю візуально закривають алею Голованя.

Написали в Концепції: звідси забрати, сюди перенести. Зустрілись з підприємцями. Трохи побуркали, але погодились. В обмін на розуміння ми пообіцяли дати дозволи не на рік, а на три, щоб окупилась зміна місця. На початку року на виконкомі затвердили нову схему розміщення тимчасових споруд в парку.

Потім чотири підприємці, які мають там бізнеси, почали гризти один одному горлянки і тут бац - все повертають назад, як було. Завтра на виконкомі погоджується нова (стара) схема. Без логіки і пояснень. Бо так простіше.

Укропівець Віталік (один із тих підприємців) переконує мене, що я у всьому винен, бо не довів справу до кінця. Враховуючи те, що з того часу не було жодного виконкому і жодного засідання робочої групи по ТС, Віталік мав на увазі, що я мав поговорити з прокуратурою, щоб Гріша не обіжав Віталіка :-)

І це претензія в умовах, коли і сесія і виконком і робоча група зараз повністю підконтрольні УКРОПу.

Те саме зі Спартаком. Вирішили в минулому році не фінансувати, а будувати окрему каналізацію. Взяли і передумали. Тепер і Спартак буде доїти бюджет і нормальну каналізацію для парку ми не скоро отримаємо.

Не те, щоб я не переймався, що мою попередню роботу зараз хтось не дооцінює. Просто погано, коли справи більше нагадують спазми, а не набір продуманих кроків.

Це текст для тих, переймається битвою стратегій і бачень колишньої влади та теперішньої... ну і тим кому байдуже, що теперішня зайняла своє місце незаконно, бо все ж таки є базові речі, а є похідні.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Працювала з даним індивідумом, все самі робили і концепцію парку і обговорення з колегами, і вишукували фінанси, а він видає за своє, негарно Юрію таке робити і все привласнювати собі не порядно!
Відповісти
Боже,
помилуй нас, якщо він ще раз прийде до влади і буде опікуватись екологічними питаннями, вибачте на слові це найтупіший заступник з яким я і мої колеги спілкувались, сором та ганьба таким проффффесіоналам!
Відповісти
По Спартаку, який на очах розвалюється колеги спілкувались з Юрієм, жодного розуміння і підтримки, гірше будь-якого старого бюрократа. Споруда у якій займаються сотні дітей і молодих людей його не цікавить, зя якусь концепцію торочить, яка тільки йому і зроміла. Може Укроп щось зробить, якщо буде воля.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні