28 травня, 2017, 17:42

Україна і Ізраїль разом!

Вкотре приємно усвідомлювати, що українці є всюди. Вкотре перехоплює подих, коли бачиш, що більшість з них дбайливо зберігають вдома ті предмети, що є для них символами національної ідентифікації.

З тих вишиванок, що я бачив на гостях благодійного вечора, що відбувся 26 травня в Тель-Авіві, можна було зробити показ мод, чесно!

З вдячністю і гордістю прийняв запрошення стати ведучим цього заходу. Ні я, ні запрошені артисти, ні організатори не отримали жодних гонорарів за роботу.

Це просто наша спроба бути навіть тут корисними для землі, що нас виростила. Адже кошти, що ми зібрали, будуть використані для оздоровлення та задоволення потреб дітей з зони АТО, а також дітей, чиїх батьків забрала ця війна.

Коли на сцену піднімається дівчинка, чия мати закрила її собою під час обстрілу і загинула - стає важко говорити щось. А потім звертаєш увагу, що вона трішечки, ледь помітно кульгає і чуєш від організаторів, що той же снаряд позбавив цю дівчинку ноги... І те, що вона зараз самотужки піднялася на сцену і ти під штанами практично не можеш розпізнати її ваду - це лише тому, що завдяки волонтерським коштам і зусиллям було вчасно поставлено сучасний протез.

Ось тоді починаєш розуміти, чому важливо робити ці заходи.

До речі, завдяки тим же волонтерським товариствам було реалізовано програму підвищення кваліфікації лікарів, у рамках якої декілька лікарів з шпиталів, що зазвичай найбільше приймають поранених солдат ЗСУ, приїздили до Ізраїлю, щоб перейняти досвід тутешніх лікарів, що рятували життя жертв терактів.

А ще маємо тут прекрасного Посла України. Пан Надоленко - дуже проста і привітна людина, не пропускає жодного великого заходу, організованого українською діаспорою.

Було приємно бачити подив та повагу в очах запрошених "зірок". За 2,5 тисячі кілометрів від своєї землі потрапити у такий осередок України - чималого варте.

* * *
Хочу нагадати усім: добро є, його чимало навколо. Вам його мало показують, тому що це не підіймає рейтинги телеканалів. Тому що це не кров, не секс і не чутки.

Не чекайте, що хтось буде розмальовувати ваш світ у теплі, добрі кольори. Робіть це самі. Хай би як не було важко. А ми...допоки зможемо допомагати звідси - робитимемо це.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні