14 липня, 2016, 09:05

Трохи вранішніх новин

1. Не домовились. «НАТО та Росія мають глибокі та стійкі розбіжності щодо кризи в Україні. Але це була можливість уточнити наші позиції та обмінятися думками щодо цього питання» - повідомив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Ну от як так? Не домовились… От що тепер будуть казати фейсбучні лицарі «пєчального образа» та фейсбучні депутати, які так палко переконували, що НАТО зливатиме Україну кремлівському Карліку?

І от як тепер думати про цю новину? Типу, НАТО каже: «Росія, забирай Донбас та Крим. І всю Україну забирай». А Росія така: «Та нє, как ето забірай? Нам самім жрать нєчєго. Пусть лучше Україна нас забєрьот».

І тому не домовились. Тобто, виходить так все було?

2. У Міноборони назвали п'ять цілей комплексної допомоги НАТО.
По-перше, створення об’єднаної системи керівництва силами оборони.
По-друге, ефективна політика планування і застосування ресурсів.

Це розвиток спроможності, об’єднана логістика та система медичного забезпечення. Також це професіоналізація Збройних сил України і створення необхідних військових резервів. В Міноборони зазначають, що військові співпрацюватимуть у 13 галузях і 40 цільових напрямках.

3. Кабмін створив Інститут Військово-морських сил Національного університету Одеська морська академія.

4. Олександр Турчинов проводить робочу поїздку в зоні проведення АТО на Маріупольському напрямку через ескалацію конфлікту, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на РНБО. Народні прикмети кажуть, що коли Кривавий Пастор відвідує АТО, в дирявих настає тимчасова демографічна криза.

5. Керівниця Одеської митниці Юлія Марушевська подала два позови до суду на голову Державної фіскальної служба Романа Насірова. Раніше на керівництво ДФС наїхав Міністр фінансів. Схоже літню відпустку Насірову зіпсували остаточно.

6.#‎ВониСтаралисьДляБаті‬. Правоохоронці затримали двох екс-високопосадовців Нацбанку України за участь у злочинній організації, яка контролювалася екс-президентом Віктором Януковичем.

7. На Львівщині затримали першого заступника керівника державного підприємства Західукргеологія Національної акціонерної компанії Надра України під час одержання хабаря у розмірі 1,5 млн гривень.

8. Верховний суд України визнав, що судді Чала, Швачач і Марцинкевич порушили присягу, коли виносили рішення щодо тримання під вартою активістів Майдану.

9. Кабінет міністрів схвалив впровадження пілотного проекту в деяких населених пунктах по реєстрації шлюбу протягом однієї доби. Пілотний проект буде проводитись в Маріуполі і Сєверодонецьку, в Херсоні для українських громадян з Криму, які б могли протягом доби виїхати, отримати українське свідоцтво про шлюб і повернутися. Також в пілотний проект включені Київ, Одеса і Львів.

10. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України закладає в основу ціни вугілля для вітчизняних споживачів середню вартість палива на біржі в Польщі, а не в голландському Роттердамі, як пропонувалося раніше. Остаточну ціну ще не назвали, проте експерти вважають, що ціна на вугілля знизиться з 63 до 44 доларів за тонну.

11. ‪#‎УкраїнаЦеЄвропа‬. Один з найбільших автобусних лоукостерів Європи Flixbus розпочав продаж квитків до Львова та Ужгорода. Інтегруємося потрохи.

Доброго ранку, Хунта!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні