09 травня, 2017, 11:13

За яких вождів молитеся?!

НЕ ЛЮБЛЮ Я ЦИХ ТЕМ... АЛЕ Є МОМЕНТ, КОЛИ МОВЧАТИ НЕМА БІЛЬШЕ СИЛ...

Ми часто задаємось запитанням: ЧОМУ ТАК ЖИВЕМО? Як на мене, то певно заслуговуємо так жити. А точніше, варті жити ще гірше, але Господь милостивий…

Розпочинаємо свій репортаж святкування Днів ПАМ’ЯТІ та ПЕРЕМОГИ з цікавинки.

«В бою не здайотся наш верый Варяг…»

Російська Церква в древньому Жидичині, на жаль, впевнено промиває мізки простих вірян. Люди і надалі свято вірять, що ходять в «українську православну…»

По великому рахунку, для мене особисто ніколи не було принциповим «куди ти ходиш»… Завжди цінив і ціню в людях їхню порядність, чесність, відвертість…

Але у час, коли кращих синів і дочок України почали вбивати російські кулі, присутність російського сліду в країні, яку люблю; в селі де живу; в релігійному житті; мене почала насторожувати.

Мене зачіпає за живе, коли після поїздки у Волноваху і оглядин місця де по дурості полягло чимало волинян, тут, у нас в селі, адепти руського миру на панахиді в Липлянах, замість проповіді про воскресіння Христа, почали волати, що: «Росія нам не ворог і щоб ми мали б без тої Росії…».

Мене насторожує, що ті ж адепти на кожній панахиді 9 травня у своїх поминальних ектеніях молилися за якихось там вождів….

Це за яких таких вождів часів Другої світової війни, ви представники «української православної…» молитеся?

Може за великого вождя який геноцидом знищив мільйони українців?

Може за покидька Жукова ви молитесь, який хотів Дніпро перейти не понтонною переправою а трупами «хохлів»?

За яких вождів ви молитесь сучасні яничари зі своїми прихильниками?

Вам до цих пір ця війна «не понятна…» А тут і розуміти нема чого. Війна Росії з моїм народом триває через от таких молільників за «совєтських» вождів.

Але хочу повідомити вас, «добродії» – це суто ВАШІ вожді. Мій, український побожний нарід достойний і слава Богу має своїх князів і гетьманів. І ми православні українці будемо молитися саме за тих, хто розбудовував і захищав наші землі, і від орди, і від фашистів, і від сучасних російських окупантів.

На замітку нашому доблесному СБУ!!!!!!!

Замість П.С.

Дуже хотілося б, аби безпеку країни ми захищали більш ретельніше. Як на мене дивним є факт, коли перед тим як відкрити меморіальну дошку загиблому хлопчині у Україно-Російській війні, вчителі однієї з місцевих шкіл (хотілося б сказати ІНТЕЛІГЕНЦІЯ…) мали таку собі дискусію: «Та який він там герой! Для чого ті дошки вішати… Ще не відомо, як та війна закінчиться… потім ті дошки прийдеться знімати»

То все ж: ЧОМУ МИ ТАК ЖИВЕМО?

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви хоча б спочатку дізнались переклад церковно-слов*янського слова "вождь" а потім пишіть.А то здавалося б на вигляд розумна людина а пишете несенітниці.
Відповісти
Він не тільки на мвигляд розумний
а "ви" і є "НЕСЕНІТНИЦЯ"
Відповісти
Про Жукова - правда. Цей "полководець" усе вирішував ціною людського мяса. У війну було популярним гасло: "Гдє Жуков - там наступлєніє". І це справді так було. Навіть тоді, коли німців стояла дивізія, а руських - рота зеків.
Відповісти
Дуже гладко Ви коментуєте, тільки поясність чому православна церква київського патріархату не визнана ортодоксальними православними церквами?
Відповісти
А що десь у Біблії написано, що церква має бути визнана кимось ще окрім Бога? Чи це вам втирає промосковський батюшка. Прочитайте історію православія в Україні, вона, до речі, почалася з Київської митрополії, коли Мосвки ще й помині не було.
Відповісти
покажіть де є зажрестрована Церква МП і яким документом і яким Собором КП
Відповісти
Релігія -це політика. Віра у Вищу силу -Бога. А кожна доросла людина собі вирішує в яку релігійну громаду ходити молитись і нести куди пожертви. Христос сказав : - Де двоє чи троє в молитві зійдуть в ім'я моє там я посеред Вас. Я даю в руки особисто тій людині, яка мене просить чи підказує мені серце. Заробив кошти сам і ними сам розпоряджаюсь без посередників. Бог нашу щиру молитву почує і вдома, і в полі і в дорозі і в Храмах. Храм -це не обов'язково означає будівля.... Храм в душі - спокій, злагода, любов до ближнього, світлі і добрі думки.
Любіть один одного - нову Заповідь даю Вам, сказав Христос.
Гривні, долари , євро тільки в усіх в очах мигають.... Грошолюбство, владолюбство - всі на матеріальному зациклились! Все минає, гріх зостається... ( ми про це не думаємо)
Відповісти
А в якій Церкві ви хрещений? Намісник монастиря
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні