14 липня, 2016, 00:10

Схаменись, «Волиньобленерго»!

Коли у 2014-у році Україна опинилася у стані війни з російськими окупантами, першими боронити її рубежі на Сході пішли патріоти. Серед них було багато волинян.

Саме вони, прості сільські хлопці й чоловіки не дали ворогу розірвати Україну на шматки.

До мене, як депутата обласної ради звернулися саме такі хлопці. Вони - зі Старовижівського району. Ті, хто добровільно, а хто у першій хвилі мобілізації потрапили на передову - без належної амуніції, без бронежилетів, без касок. Та вони з честю виконали свій обов"язок.

Уряд пообіцяв, що кожен учасник АТО має право на отримання земельної ділянки. Але вирішувати цю проблему доручив місцевим органам влади - хто як зуміє.

Рішенням Старовижівської селищної ради у 2015 році, в межах житлового кварталу села Брідки було виділено 36 земельних ділянок учасникам АТО зі всього Старовижівського району.

У 2016 році на замовлення селищної ради коштами місцевих бюджетів було виготовлено робочий проект на будівництво лінії електропередач до цього масиву. Було спрямовано звернення до ПАТ „Волиньобленерго”, яке в області є монополістом у цій галузі, з проханням виконати будівельно-монтажні роботи з електрифікації житлового кварталу.

Однак енергетики, посилаючись на те, що їх компанія є приватною, відмовилися проводити роботи за власні кошти. Мовляв, знайдете кошти, тоді приходьте.

Проте чинне законодавство передбачає, що електрифікація території, яка підлягає комплексній забудові, здійснюється за рахунок складової тарифу на передачу електричної енергії, або за згодою суб’єкта, який виконує функції замовника електрифікації за рахунок поворотної фінансової допомоги.

Ми усі в боргу, перед воїнами, які захистили Україну від російської агресії, і не повинні стояти осторонь у вирішенні побутових та соціальних питань наших героїв.

Тому я прошу керівництво облдержадміністрації допомогти вирішити цю ситуацію і організувати перемовини з керівництвом ПАТ "Волиньобленерго" щодо пошуку шляхів розв’язання проблеми з електрифікацією житлового кварталу та визначити можливі джерела для фінансування.робіт.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні