--> Мінагрополітики покриває зловживання головного лісівника Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
14 квітня, 2017, 11:36

Мінагрополітики покриває зловживання головного лісівника Волині

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Державне агентство лісових ресурсів України ігнорують факти масових порушень та зловживань у роботі голови Волинського управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Ще 2 лютого 2017 року Волинська обласна рада прийняла рішення звернутися до Міністра аграрної політики та продовольства України та Державного агентства лісових ресурсів України щодо незадовільної роботи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Сесія рекомендувала міністерству і відомству розглянути питання щодо відповідності займаній посаді начальника ВОУЛМГ Кватирка Олександра Михайловича.

14 лютого Міністру аграрної політики та продовольства України Тарасу Кутовому та Держагентству лісових ресурсів України були скеровані листи з копіями рішення обласної ради та п’ятьма додатками до них із фактажем грубих порушень, допущених Кватирком О.М.

Відповіді на ці листи на адресу Волинської обласної ради досі не надійшло жодної! Нереагування Мінагрополітики та Держлісагентства на законне рішення обласної ради – не лише вияв неповаги до обласної ради як найвищого представницького органу Волинського краю, а й нехтування Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

За нашою інформацією, після такого рішення обласної ради у Міністерстві аграрної політики та продовольства України був підготовлений наказ про проведення перевірки за викладеними фактами.

На час проведення перевірки Олександр Кватирко мав бути відсторонений від виконання обов’язків. Такий наказ нібито навіть уже був підписаний, проте дивним чином не був зареєстрований. З яких причин і які «аргументи» при цьому були задіяні – можна лише здогадуватися…

Тим часом Олександр Кватирко встиг вкотре оскандалитися. 8 лютого нібито профспілкою ВОУЛМГ було інсценоване штучне пікетування Волинської обласної ради, задля участі в якій працівників лісу «добровільно-примусово» змушували писати заяви про одноденні відпустки за свій рахунок. До того ж, на цю акцію лісівників масово звозили з районів «шкільними автобусами»! Ці автобуси були забрані в дітей, зняті зі шкільних маршрутів і передані для перевезення учасників пікету з «відбілювання» горе-керівника!

Відповідальності за нецільове використання «шкільних автобусів» та зловживання посадових осіб службовим становищем ніхто не поніс! На запити щодо нецільового призначення шкільного транспорту надійшли недолугі відповіді посадовців Волинської ОДА, з яких вбачається, нібито автобуси їздили до Луцька на станцію техобслуговування та довозили дітей на обласний конкурс екскурсоводів. А лісівників, мовляв, вони «підібрали» попутно…

Протягом лютого-березня ц.р. у діяльності ВОУЛМГ були виявлені нові факти кричущих зловживань і порушень, зокрема в Ковельському, Поліському, Цуманському, Колківському підприємствах лісової галузі…

Так, директору ДП «Ковельське лісове господарство» прокуратура Волинської області повідомила про підозру у вчиненні незаконної порубки дерев (під виглядом санітарних рубок), яким природі завдано шкоди на суму понад 2 млн. грн., Підлеглому Кватирка інкримінують також перевищення службових повноважень, які спричинили державних інтересам тяжкі наслідки, та службове підроблення.

На запит обласної ради фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області надали інформацію щодо порушень, допущених Олександром Кватирком за період його роботи в лісовій галузі на Волині. Таких порушень встановлено на загальну суму понад 5 млн. грн.! Порушень, що призвели до втрат, – на суму понад 1 млн. 200 тис. грн.!

Про всі ці нововиявлені порушення мною було поінформовано депутатів обласної ради під час сесійного засідання 12 квітня 2017 року в присутності представників правоохоронних органів. Чи відреагують вони на ці нові факти?

Результати ревізій показують, що ті чи інші порушення супроводжують Олександра Кватирка протягом усієї його роботи в лісовій галузі. Шлейф цих порушень офіційно розпочався 2011 року, за неповні два роки його роботи на посаді директора ДП «Володимир-Волинське ЛМГ». Загальна сума порушень – 3 млн. 313 тис. грн.., у т.ч. тих, що призвели до втрат, – 321 тис. грн.

У 2014 році, вже на посаді директора ДП «Цуманське ЛГ», Кватирко допустив порушень на суму 116,5 тис. грн. За висновками аудиторів, це 100-відсоткові втрати, допущені ним персонально. Ще 21 липня 2014 року прокуратура Волинської області за цим фактом порушила кримінальне провадження. Минає третій рік, а жодної інформації про те, чи відшкодовані завдані Кватирком збитки, немає. Цікаво, чого чекають працівники прокуратури: невже, доки справу можна буде закрити за строком давності?

За даними Держаудитслужби, порушень, що призвели до втрат, які допущені безпосередньо Кватирком О.М., встановлено на суму 793 тис. грн. З цієї суми 222 тис. грн. – досі не усунуто і не відшкодовано. Додайте до цього ще 116,5 тис. грн., «зароблених» Кватирком О.М. у Цуманському лісгоспі, яким ніяк не дадуть ради органи прокуратури…

Як бачимо, порушення та зловживання в роботі Олександра Кватирка – це не поодинокі факти, а система. Але той факт, що в столичних міністерствах і відомствах цьому питанню не дають ходу – наштовхує на невеселі роздуми про чистоплотність столичних посадовців. Це викликає ряд питань і до Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, і до голови Держлісагентства Христини Юшкевич…

Так хто ж тут «в темі», а хто – «в долі»?

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поділили Волинь. Укропу бурштин, а Свабоді - ліс.
Відповісти
А митниця_нам.
Відповісти
митниця кагебістів і прокурорстьких.
Відповісти
Ще один псевдопатріот кукурікає... по 10 тисяч доларів взяли за голосування проти Вусенко - ПАТРІОТИ- ІДІоти цирк виробляють .... А Палиця - жид то все спонсорує ! Читайте волинське агенство розслідувань конкретніше
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні