--> Газові махінації | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
04 квітня, 2017, 17:56

Газові махінації

НКРЕКП встановив (28.03.2017) абонплату за газ, що призведе до збільшення розміру платіжок за газ, особливо для населення з низьким обсягом споживання. Нагадуємо, що НКРЕК, яка мала б виконувати функцію незалежного регулятора, наразі призначається в повному складі президентом.

"Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - заявив прем’єр-міністр.

В результаті, надприбутки отримують облгази, 70% відсотків яких контролює Дмитро Фірташ.
Маніпуляції з витратами:

Раніше НКРЕКП зобов’язав облгази проводити закупівлі через «Прозорро». Внаслідок цих тендерів, до адмінколегії АМКУ поступили скарги щодо дискримінаційних тендерних умов, створених під конкретних виробників ( рівненська фірма «Самгаз» Андрія Маркова (колишнього керівника «Рівнегазбуду»).

Антимонопольний комітет України вирішив (31.03.2017), що облгази не наділені спеціальними або ексклюзивними правами, а розподіл газу трубопроводами – то не є транспортуванням газу, тож облгази не потрапляють під закон «Про природні монополії». А отже не зобов’язані проводити закупівлю через «Прозорро».

ТОЖ облгази на підставі рішення АМКУ скоріше за все взагалі покинуть «Прозорро».

Закладено підвалини подвійної схеми - заробляти олігархи будуть на збільшенні доходів за рахунок абонплати та збільшенні видатків через непрозорі закупівлі, за що знову заплатить кінцевий споживач:

• НКРЕКП дало облгазам величезні нові гроші у вигляді абонплати,

• адмінколегія АМКУ дозволила облгазам приховати свої закупівлі.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні