11 липня, 2016, 23:34

Людська біда стає «своєю» перед виборами

Фінансово-промислова група «Континіум» не виставила свого кандидата на 23-му виборчому окрузі замість покійного Ігоря Єремеєва. Не знайшла підходящої кандидатури? Не зацікавлена мати ще один голос у Верховній Раді?

Великі бізнесмени не можуть так просто здати округ. Кожен їхній депутат – це примноження їхніх статків. Тому кандидат у «Континіуму» на Поліссі є. І це… Людмила Кирда.

В політиці немає нічого неможливого, а в українській - тим більше. Не спішіть думати, що представниця «Батьківщини» не може представляти інтереси власників зелених заправок і молокозаводів. Подумайте краще над тим, чим привабливе для окремих людей сьогодні Волинське Полісся.

Всі знають, що на території Камінь-Каширського, Любешівського і (найбільше) Маневицького району останнім часом не раз фіксували нелегальний видобуток бурштину.

Сотні старателів, як місцевих, так і приїжджих, з лопатами й мотопомпами невпинно працюють у місцевих лісах. А коли їх число сягнуло двох тисяч, місцева влада змушена була викликати підкріплення з боку сил Нацгвардії, яка досі стоїть на лісових дорогах і блокує проникнення в місця покладів бурштину.

Проте це не означає, що бурштин перестали копати. Копають і миють тихо, невеликими групками, але з дозволу тих, хто їх туди пропускає.

Враховуючи такі порядки, закономірним є те, що Людмила Кирда виступила проти спроб легалізації видобутку бурштину, які робить Волинська обласна рада, що полягає у створенні відповідного комунального підприємства, оскільки на ці процеси Людмила Федорівна має свої плани. Каже, що треба діждатися ухвалення закону на всеукраїнському рівні.

Та поки той закон приймуть, старателі намиють, а скупники й транзитери перевезуть в Польщу не одну тонну бурштину. «Континіум», в якого сьогодні фінансові справи йдуть не так добре як колись, не проти «зайти» в цей бізнес. І Людмила Кирда – якраз підходяща для цього кандидатура, щоб в інтересах «Континіуму» цей процес контролювати.

Тим більше, Кирда ще й свою транспортну компанію має, за допомогою якої можна здійснювати перевозки та реалізацію бурштину за кордоном.

За інформацією волинської преси, представник «Континіуму», народний депутат Степан Івахів має великий вплив на мера Ковеля Олега Кіндера, який віднедавна очолює Волинську обласну парторганізацію ВО «Батьківщина».

Також певну залежність від Івахіва має і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. А тому – відсутність кандидата від «Континіуму» та неперспективний кандидат від БПП – цілком ймовірний результат домовленостей «Континіуму» з БПП на користь Кирди.

У 2014-му її відносно високий результат у 23-му окрузі забезпечив не так її рідний Маневицький район, в якому її знають, як облуплену, а сусідні Камінь-Каширський, Ківерцівський і Любешівський.

Голосуючи за Кирду, люди там підтримували не так особу Людмили Федорівни, як загалом опозиційну до БПП «Батьківщину».

Тепер же в опозиції до влади перебувають інші партії, кандидати від яких також балотуються в цьому окрузі. Щоб здолати їх, Кирді доведеться потратити на агітацію немаленьку суму. І то не гарантія перемоги.

Своїх коштів Людмила Кирда ніколи на таке діло не потратить. Але якщо такі гроші їй виділить фінансово-промислова група, яка має у Верховній Раді свої далекоглядні інтереси, то можна спробувати. Але потім прийдеться ці гроші для «Континіуму» відпрацювати, але то вже буде потім…

Ще одна справа, для якої Кирда потрібна «Континіуму» - молочний бізнес. Люди добре пам’ятають, що найбільші проблеми зі здачею молока і отриманням за нього тих копійок, що дає «Континіум», припали на період головування у Маневицькій райдержадміністрації Людмили Кирди.

Зараз справи у молочному бізнесі «Континіуму» йдуть ще гірше, ніж донедавна. Про це свідчить ухвала Господарського суду Волинської області від 16 червня 2016 року, згідно з якою прийнято до розгляду заяву ПАТ «Ковельмолоко» про порушення справи про банкрутство.

Ймовірно, Кирда для Континіуму буде вгамовувати народний гнів через ситуацію з молочним бізнесом та проблемами зі здачею молока населенням й отриманням тих копійок, що платять за нього на сьогоднішній день.

Справедлива та чесна кандидатка також з гідністю розповідає на зустрічах з виборцями, як вона дбає за долі дітей з Осівців та Олениного Камінь-Каширського району, де учні навчаються в аварійних приміщеннях і влада роками обіцяє збудувати нові школи.

Дбає поки на словах. Бо зауважимо, що цього року з ініціативи зовсім іншої політичної сили, питання щодо зведення цих шкіл таки зрушило з мертвої точки. А на школу в Осівцях, знову ж таки, з ініціативи зовсім інших людей навіть виділили перший мільйон з обласного бюджету.

Гідно і чесно пояснює Людмила Кирда, як вона, будучи нардепом, шукатиме гроші на будівництво об’їзної дороги вул. Ватутіна, реконструкцію стадіону «Колос» та спорудження басейну у Камені-Каширському. І скромно мовчить про те, що і стадіон, і басейн вже почали облаштовувати за благодійні кошти і аж ніяк не за її лобіювання, а на об’їзну дорогу вже виділені гроші з бюджетів різних рівнів. Причому, з Камінь-Каширського міського бюджету та обласного – по 700 тисяч гривень, 4,36 мільйона гривень – з державного. На 20 відсотків вже виконані роботи щодо облаштування цієї дороги.

До слова, «профі» бюджету, та ще й голові цілої комісії, колишній голові райдержадміністрації таких питань гріх не знати…

Але простий народ вже так просто не надуриш. Бо лукавство та відверта брехня такого роду політиків – це ніщо інше, як приниження звичайних людей та демонстрації до них зневаги.

Чи здогадується про все це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко? Адже, якщо Кирда в разі проходження в Раду буде голосувати так, як скаже група «Воля народу», в якій перебуває представник «Континіуму» Степан Івахів та його партнер Олександр Онищенко, який завдав державі збитків на суму три мілярди гривень та з якого Рада зняла депутатську недоторканність та дала дозвіл на арешт та притягнення до кримінальної відповідальності то є велика ймовірність виключення Кирди з фракції «Батьківщина».

Проте й тут є одне «але». Можливість партіям позбавляти депутатського мандату тих своїх висуванців, які голосують у Верховній Раді всупереч партійним і фракційним рішенням сьогодні поширюється тільки на тих депутатів, які пройшли в Раду за партійними списками. А депутати-мажоритарники можуть змінювати в парламенті свою партійну і фракційну приналежність, і нічого їм за це не буде.

Крім людського осуду.

Депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні