--> Луцькі радикали - проти енергоефективності? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
13 березня, 2017, 15:26

Луцькі радикали - проти енергоефективності?

Саме таке враження складається, коли спостерігаєш за поведінкою окремих представників партії Олега Ляшка у Луцьку.

На останньому виконкомі 23 лютого радикал Андрій Парфенюк «завалив» рішення про відшкодування кредитів сімом ОСББ (кредити на енергоефективні заходи мали виділяти згідно з прийнятою міською радою програмою).

Я спершу подумав: чоловік погано розібрався… Ну не знає він, наскільки важливі для лучан ці відшкодування. Не відає, наскільки стратегічно важлива для України енергоефективність… Буває.

Але згодом довідався: представники партії Олега Ляшка поширюють серед депутатів міської ради і членів виконкому брехню. Кажуть, що вони проти видачі цих кредитів, бо на цьому, мовляв, наживається конкретна фірма. Навіть мене, а також Юлію Сабатюк приплітають! Кажуть: це Бондарук і Сабатюк нажитися хочуть, не давайте кредити цим ОСББ!

Мало того! Радикали відверто і безсовісно лобіюють інтереси фірми депутата Луцької міської ради . От, мовляв, його фірма зробить усе краще…

Відтак я мушу оприлюднити відразу три звернення:

1. ДО ЛУЧАН. Шановні учасники ОСББ, пам’ятайте: тільки ви вправі вирішувати, яка фірма буде вас обслуговувати. Ні Бондарук, ні Сабатюк, ні будь-хто з членів виконкому чи представників популярних політичних партій не можуть вам нав’язати цього. Я, як голова Ради голів ОСББ, багато років системно відстоюю думку, що ТІЛЬКИ ГОЛОВА ОСББ ВІДПОВІДАЄ ЗА ВИБІР ПІДРЯДНИКА.

Це його пряма і особиста відповідальність перед людьми. Мешканці дають гроші, і лише вони можуть контролювати, як їх тратитимуть. А от компенсувати відсотки – якщо все в порядку з документацією – міська влада зобов’язана. Для того депутати і приймали програму. Яка, до речі, стала прикладом для цілої України.

2. ДО ЧЛЕНІВ ВИКОНКОМУ. Шановні колеги, погоджуючи компенсації кредитів луцьким ОСББ, не беріть на себе забагато, не ставайте на заваді енергоефективним заходам у місті. Програма РЕАЛЬНО працює, компенсація відсотків РЕАЛЬНО стимулює мешканців впроваджувати енергоефективні заходи. Маєте претензії до цін – цікавтеся про них у спеціальної комісії, аналізує документи перед подачею їх на виконком.

До того, майте на увазі: ж банк, який надає кредит, зобов’язує ОСББ пройти державну експертизу.

3. ДО КЕРІВНИЦТВА Радикальної партії і особисто до Ляшка Олега . Шановний Олег Ляшко! Зверніть, будь ласка, увагу на те, чим займаються представники Вашої партії у Луцьку. Певно, знаєте, що тюльпани жінкам на вулицях дарують… А чи знаєте, що луцькі радикали вставляють палки в колеса впровадженню енергоефективних заходів!?

Чули, що вони лобіюють інтереси бізнес-структур!!? Якщо ні – то інформую вас: саме цим вони і займаються. Нагадайте, будь ласка, їм, що вони повинні служити інтересам громади і країни!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні