24 січня, 2017, 17:22

Спростування змови і зради

Поясню ситуацію із 350-ма тисячами на розчищення русла річки Стир. Заодно спростую чергове розкриття #змови і #зради, озвученої якимось Хомутинкіним.

Суть зради зводиться до того, що ці гроші (350 тисяч) ніби планується витратити в інтересах депутата, який хоче будуватись на Ковельській (поблизу тої ж таки річки Стир)
Насправді ж...

Пропозицію по виділенню коштів вніс із голосу на сесії під час розгляду бюджету депутат Микола Дендіберін. Депутати підтримали. Тобто, представницький орган (рада) зобов'язав своїм рішенням виконати роботи по розчищенню русла і берегів річки Стир від повалених та затонулих дерев, чагарників тощо. Ідейним натхненником цієї ідеї стали вже згаданий Дендіберін, який носиться з цією темою вже не один рік і депутат Ткачук, до якого звернулись спортсмени ДЮСШ, які займаються веслуванням.

Якщо представницький орган зобов'язав, то ми, виконавчі органи, маємо це виконати. За що ми і взялись відразу після затвердженого рішення. Бюджетний кодекс зобов'язує кожну витрачену гривню передбачати у цільових програмах. На даний момент цільової програми, яка б передбачала розчищення русла річки Стир, не існує. Створювати нову немає сенсу, тому ми вирішили внести зміни в діючу програму по екології. Саме зміни в неї виносяться на розгляд сесії.

В програмі передбачили суму із запасом (1 млн), оскільки ніхто в цьому світі уявлення не має скільки коштуватимуть завершені роботи. Вирішили спочатку витратити 350, а потім, після звітування за зроблену роботу, приймати рішення з депутатами що робити далі. Якщо депутати вирішать і бюджет дозволить добавити гроші на цей проект, програму знову змінювати не доведеться.

В цільовій програмі передбачена в цій цифрі також розробка проектної документації. Поясню. Роботи проводитимуться на землях водного фонду. Є дуже обмежений перелік робіт, який можна виконувати там без проекту. На той випадок, якщо доведеться робити технічний проект (наприклад на поглиблення русла), ця опція вже буде передбачена в програмі.

І головне. Розчищення русла стосується ділянки річки від мосту на Рованцях до мосту на Данила Галицького. Тільки ця територія має відповідні акти обстеження і саме ця територія найбільш затребувана з точки зору потреб мешканців.

Прошу взяти до уваги вказану інформацію і не розводити пліток.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні