02 грудня, 2016, 13:32

Про маніпуляцію професією журналіста

1 грудня на одному з місцевих телеканалів був показаний сюжет про затримання журналістки Поліщук Н., де згадується прес-секретар Патрульної поліції Луцька Бузулук Ольга і вказано на її нібито нефаховість.

Щодо якості самого сюжету, то з нього видно, що автори є абсолютно некомпетентними і не володіють інформацією про роботу патрульної поліції та не хочуть нею володіти. Загалом, така подача матеріалу цим каналом спостерігається вже не вперше.

Повідомляємо, що графік роботи прес-секретаря є плаваючим. Оскільки у прес-службі протягом року працює одна людина, вона не має вихідних, а графік є ненормованим. Прес-секретар в силу своєї завантаженості не може постійно перебувати в УПП, адже виконує ряд інших функцій і обов’язків щодо комунікації зі ЗМІ та громадськістю та час від часу працює на лінії.

Журналісти можуть звертатись і звертаються по інформацію та коментарі в цілодобовому режимі. На всі запитання завжди є відповіді, коментарі завжди надаються, інформація є відкритою та прозорою.

Так само, якщо необхідний особистий коментар «на камеру», він завжди надається, а не відкладається до наступного дня. Жодного разу не було сказано писати запит чи звернення, аби отримати необхідну інформацію. До того ж, місце, де надаватиметься коментар, не призначається прес-секретарем, а узгоджується з запитувачем коментаря.

Усі працівники засобів масової інформації з розумінням ставляться до такої ситуації. ТРК Аверс жодного разу не відмовляли в доступі до інформації чи в наданні коментарів, а стосунки з журналістами були діловими.

30 листопада 2016 року журналісти ТРК Аверс прибули з Поліщук Н. в УПП у м. Луцьку ДПП без попередження. Звісно, це викликало певні непорозуміння, а також обурення з боку прес-секретаря, адже до того співпраця з журналістами проводилась на нормальному рівні, того ж дня вони поводились зухвало і негідно.

Насправді, причиною їхнього візиту стала ситуація з затриманням Поліщук Н. напередодні. Цю особу доставили в міськвідділ для складання адмінматеріалу. Вона двічі телефонувала прес-секретарю Бузулук О., розповідаючи про своє затримання. Прес-секретар повідомила, що не може впливати на дії патрульних поліцейських.

Загалом, дзвінки та розмова затриманої були некоректними. Відзначимо, що для нас не мають значення посади та регалії затриманих. Тож така поведінка журналістки, дзвінки прес-секретарю та образи на адресу патрульних є неприпустимими та абсолютно непрофесійними, які підривають імідж журналістики загалом.

Вважаємо, саме це обурило Поліщук Н., тож вона вирішила шукати підтримки в колег-журналістів, однак знайшла цю підтримку лише в ТРК Аверс. Саме журналісти цієї ТРК зняли сюжет, який завдає шкоди особистій та професійній репутації прес-секретаря. Більше того, ці журналісти телефонували зі скаргою в Національну поліцію, однак там знають про роботу прес-секретаря Патрульної поліції Луцька.

Окрім того, даний сюжет, як нам повідомляли журналісти, мав вийти в ефір того ж дня, 30.11, однак тоді його вирізали, адже анонс на початку був.

У сюжеті за 1.12 є посилання на скрін-шот допису Бузулук О. на її сторінці в Фейсбук, який вона розмістила 30.11, а саме, фото в кабінеті начальника з журналістами, під яким відразу з’явились численні коментарі на підтримку. Переконані, що саме це обурило так званих журналістів. Адже вони спочатку хотіли уникнути цього сюжету взагалі, або ж, як нам стало відомо, могли очікувати від нас пропозиції не розміщувати цей сюжет за певну винагороду.

Оскільки таких пропозиції від УПП не надійшло, сюжет домонтували наступного дня і випустили в ефір уже 1 грудня. Більше того, негативний наголос вирішили зробити саме на нібито нефаховості прес-секретаря Бузулук О.

Повідомляємо, що висловлювання Поліщук Н. у сюжеті є неправдивим, де вона говорить, що після її дзвінка до прес-служби її відразу відпустили. Такого не було і не могло бути. Прес-секретар того вечора пояснювала затриманій, що жодного впливу на патрульних не має і мати не може, це підтверджують і самі інспектори. Тому це свідома маніпуляція своєю професією журналіста, яка завдає шкоди іміджу усіх медійників в цілому.

Таким чином, даний сюжет сформований на основі особистої неприязні, заздрості, маніпуляцій громадською думкою. Він показує викривлену інформацію, яка не відповідає дійсності та впливає на імідж Патрульної поліції Луцька, і ми вимагаємо вибачення в авторів цього сюжету та в Поліщук Н.

Прес-служба Патрульної поліції Луцька

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А наталочка таки невгамовна)))недарма ж кажуть,все в житті піак,крім некролога,хоча,грамотно складений некролог-частина піару)))
Відповісти
уточніть у автора - це офіційна заява чи просто блог?
Відповісти
Хто ще той Аверс дивиться? :) То повне дно! Величко довів таку компанію до ручки, а гонитва за дешевою сенсацією - це Московка так завжди "працювала"! :)
Відповісти
Величко який не був, але це його компанія і вона вцілила.
А тепер зрозумійте врешті, що таку с*ань одна людина роздути не могла і врешті вщухніть десь. Бо вже дістало.
Відповісти
Маскоффка - візьми з полки піражок! :)))
Відповісти
і то вцілила в саме яблучко. раз таке треба, значить є попит.
Відповісти
На лайно завжді є попит! :)))
Відповісти
Ооооо, таке враження, що кінець не скоро!
Відповісти
А прес-служба мега професійна
Відповісти
Бачу тут який їхав - таке здибав. Мабуть два поліщуки лобами зіткнулися. Добре, що не на дорозі. Так недовго і до мордобою дійде
Відповісти
ПАні Ольго Бузулук Ви скрізь звертаєтесь до журналістів як своїх колег А КОЛИ І ДЕ ВИ ПАНІ ОЛЬО БУЛИ ЖУРНАЛІСТОМ ;)????
Відповісти
Ольга Бузулук хоч і працює на близькій до журналістської професії посаді але колегою медіапрацівникам НЕ Є бо представляє владу. До того ж,де ви бачили шоб наприклад прес-служба поліції США обзивала журналістів непрофесійними? Ой далеко нам ше до Європи...
Відповісти
Яке моральне право працювати в поліції має Оля Бузулук, якшо її чоловік Рома безкарно займається побиттям людей? Олю, може розкажеш як він побив твою найкращу подругу Надю і шо йому за це було?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні