--> Лариса Духневич: головний лікар чи бізнес-леді ? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
02 грудня, 2016, 12:53

Лариса Духневич: головний лікар чи бізнес-леді ?

Після публічного оприлюднення декларацій чиновників українці все ще оговтуються. Стало зрозуміло, що країна поділена на дві паралельні реальності: одна з них – сутужне життя пересічного українця, інша – розкіш «небожителів», для яких держава і все, що в ній відбувається не більше, ніж «поле чудес» для ошукання довірливих громадян.

Лихоманить усіх, хто тісно зав’язаний на державній системі виплат. Але кожне правило, як відомо, має винятки і навіть провінційні «бюджетники» часом можуть похвалитися статками не гіршими, як у народних обранців.

Щоправда «світити» деклараціями їх ніхто не змушує, а відтак і очі ці неоднозначні нажитки нікому не муляють. А дарма. Як з’ясувалося, медицина у нас не завжди асоціюється із недофінансуванням.

Село Лище Луцького району. Тут на елітній території, де збудували свої маєтки чимало заможних містян, на площі майже 1, 5 гектара розмістилися 2 будинки. Загальна площа обох понад 600 квадратів. Собівартість такого обійстя на ринку нерухомості оцінюється приблизно у мільйон доларів США. Ще два маєтки цього ж власника збудували по вул. Донцова, 6, що біля технічного вузу у Луцьку та по вул. Срібна, 3 у самому центрі біля Київського майдану, квартира по вул. Ветеранів 15/22. А ще - квартира у Рівному, що по вулиці Соборна 9/14а.

Хто ж цей загадковий персонаж, бізнес якого дозволяє застовпити сотні квадратних метрів у Луцьку та за його межами? Не дивуйтеся, але це бюджетник - Лариса Духневич - звичайний головний лікар звичайної лікарні обласного центру. Фіксована, хоча й немала заробітна плата, додамо сюди статки членів її родини та можливі преміальні. Доволі непогані матеріальні умови для життя у невеликому місті чи не так?

Цікаво інше, як сукупний дохід Духневичів на виході дає такий приріст у вигляді маєтків, квартир і кількох автомобілів?

Пояснення медика в інтернет-ресурсах про те, що все нажите непосильною працею не витримує жодної критики і виглядає радше, як чорний сарказм по відношенню до тих, хто гарував все життя, а сьогодні ледве зводить кінці з кінцями. Коштів, які Духневич показує на публіку вистачить, хіба на паркани до цієї розкоші. На загал усі ці статки демонструють не так широко як «чесноти» Лариси Петрівни.

То в чому ж секрет надприбутків? Просте не тільки все геніальне, а подекуди й кримінальне, оскільки ст. 368-2 (незаконне збагачення) ніхто в кримінальному кодексі не відміняв. Так у 2000 році в Луцькій міській лікарні, як нам здається, була здійснена серйозна авантюра і побудований бізнес на хворих.

Замість того, щоб створити комунальне підприємство «Муніципальна аптека», кошти від прибутку якої пішли б на розвиток лікарні та здешевлення лікування хворих, за безпосередньої участі тодішнього головного лікаря та начальника управління охорони здоров’я Федора Кошеля створили ТзОВ «Муніципальна аптека».

Відбулася підміна поняття «Муніципальна». Замість створення «Муніципальної аптеки» як власності громади, створена приватна аптека під назвою «Муніципальна». Прибуток від цієї оборудки продовжує осідати у приватних кишенях, а ціни в аптеці по багатьом позиціям значно вищі, ніж в інших.

Вже наступного року після згаданих подій, головним лікарем Луцької міської лікарні стає Лариса Духневич, а аптеку очолює її син Андрій Духневич. Таким чином коло замкнулося на сімейному бізнесі.

Оскільки засновниками ТзОВ «Муніципальна аптека» виступили посадовці Луцької міської ради, а аптека «Муніципальна», виникає логічне і справедливе запитання: яка частка із прибутку цієї аптеки пішла на розвиток лікарні? Відомо, що обороти склали за увесь період діяльності до 150 млн. грн.

Вище згадане питання активісти нещодавно винесли на профільну комісію Луцької міської ради, яку очолює депутат Алла Надточій. Негативне налаштування чиновниці на вирішення питання було очевидним. Безкомпромісний висновок про те, що депутати під час виїзного засідання проблем у роботі закладу не побачили, поставив крапку на спробах дізнатися бодай якусь реальну інформацію. Та чи дійсно такою однозначною є позиція усіх депутатів?

Чи пані Надточій таким чином прагне надати ваги особистим міркуванням? Можна хоч сто разів переконувати себе у тому, що все у лікарні добре, але від цього, на жаль, не покращиться фінансування закладу, не почне працювати апарат для подрібнення каменів у нирках, не почує цих запевнень і спіральний томограф, який довгий час стояв мертвим вантажем через відсутність коштів на ремонт.

На нашу думку, правоохоронні органи мали б звернути увагу на відповідність доходів статкам головного лікаря Луцької міської лікарні Лариси Духневич.

Прес-служба ВOВП ВГО «Громада і закон»

Коментарі:


© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні