Новини

У центрі Києва знесли наметове містечко

Наметове містечко, що стояло на вулиці Грушевського у Києві, знесли.

У столичному управлінні Нацполіції в суботу, 3 березня, повідомили, що рух автотранспорту вулицею Грушевського розблоковано, - повідомляє Радіо Свобода.

Саме на цьому місці розташовувалось наметове містечко, встановлене активістами торік у жовтні.

«На підставі рішень суду поліція забезпечила доступ до проїжджої частини вулиці спочатку слідчим, а потім – комунальникам», – йдеться в повідомленні.

У поліції вказали, з 20-ї години «перешкод для проїзду авто та громадського транспорту біля будівлі Верховної Ради немає».

У «Русі нових сил» екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі засудили знесення наметового містечка під Верховною Радою, заявивши, що протест, який тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, «всі провокації та насильство здійснювали виключно представники влади», повідомили представники руху на сторінці у Facebook.

Розчищенню руху вулицею Грушевського 3 березня передували сутички під Верховною Радою між поліцією та мешканцями наметового містечка. У результаті, за даними поліції, до лікарень звернулися 13 людей з числа тих, що були в наметовому містечку, і 7 правоохоронців.

Загалом до відділків доставили 111 людей, більшість з яких відпустили.