Новини

Як вплинуло відкриття супермаркетів АТБ на волинський бізнес

З виходом мережі супермаркетів «АТБ» на ринок Західної України волинські рітейлери почали знижувати ціни.

Про це в інтерв’ю Retailers розповів голова ради директорів VolWest Group Віктор Корсак.

«До приходу «АТБ» всі почували себе комфортно. «АТБ» активізував всі проблеми, які є на ринку рітейлу в регіоні, де ми працюємо. Тут же розвивалися в основному локальні гравці: ми, «Вопак», «Колібріс», «Рукавичка», - зауважив власник мережі супермаркетів «Наш край», що належить інвестиційній групі VolWest Group.

«Як тільки вийшов «АТБ», всі почали знижувати ціни. Але не можна грати в їхню гру. Потрібно йти по силі, як джедаї. Потрібно шукати свій фактор успіху, те, чого немає у «АТБ», - додав Віктор Корсак.

З його слів, недоліком «АТБ» є те, що у цих супермаркетах немає регіонального асортименту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Супермаркети «Наш край» планують злити з іншою мережею

«У нас через розподільні центри йде всього 60% продукції, у «АТБ» - 90-100%. Ми можемо збільшити, змінити регіональний асортимент, вони - ні. У нас є власне виробництво, на частку якого припадає 28% в обороті. Також «АТБ» не може надати такий fresh, як ми, не може гратися з шириною в цій категорії», - запевняє бізнесмен.

«Крім цього, традиційні магазини «АТБ-маркет» не прижилися в західному регіоні. Тому що споживча поведінка в західній частині країни не така, як в інших регіонах. Як то кажуть, у нас кожен газда - пан. Населення було в Європі і знає, як повинен виглядати магазин», - резюмував очільник VolWest Group.