Новини

Це приниження жінок, - волинський історик про 8 Березня

Волинський історик Володимир Пришляк вважає, що 8 Березня принижує гідність жінок, адже їм потрібно приділяти увагу не лише в цей день.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

За словами Володимира Пришляка, 8 Березня не повинне бути вихідним днем, бо такий крок – дань «совковості» і тоталітарному режиму.

«Європа ставиться до нього індиферентно (ред. – байдуже). Але якщо ми незалежна Україна, якщо ми проголосили проєвропейський курс, треба до нього ставитися не на рівні державного свята. 8 Березня потрібно зробити робочим, народ буде тихенько святкувати, як і 23 лютого», - зауважив він.

В Україні є свій відповідник 8 Березня – День матері, каже історик, і наголошує, що жінкам потрібно приділяти увагу не лише один день в році.

«Чому у 1991 році не можна було переламати стереотип про 8 Марта? Першовитоки свята для української ментальності чужі і нав’язані. Ми вбиваємо молодшому поколінню, що ми є правонаступниками радянського тоталітарного минулого, яке нищило нас, але ми от підтримуємо, бо ми толерантні, усіх сприймаємо.

Жінок треба любити щодня, а не лише 8 Березня. Це приниження жінки, бо її вітають лише 8-го, а 9-го березня вже ні, їй квіти не треба дарувати», - обурився історик.