Новини

«Це дно. Депутати мають іти геть»: що пишуть про гризоту у Луцькраді

Засідання Луцької міської ради, яке відбулося в останнй день зими, і затягнулося далеко за північ, стало безпрецедентним за кількістю скандалів, звинувачень і способів протистояння.

Більшість, сформована УКРОПом, хотіла “протягнути” рішення, яким віддавали в оренду ділянку комунальної власності на вулиці Рівненській, 119 фірмі «Житловий квартал». Зрештою, землю передали в оренду на 10 років. Площа ділянки - майже два гектари.

Частина депутатів наполягала, що не можна просто віддавати землю у приватні руки, набагато правильніше провести аукціон. До того ж фірму, яка отримала землю, пов’язують з провладними депутатами Сергієм Булою та Костянтином Петрочуком.

Незгідні з рішенням віддати землю цій фірмі активісти і депутати спершу вимагали доопрацювати питання. Коли ж головуючий Григорій Пустовіт відмовився це робити – стали протестувати, блокували президію, вмикати музику. Кілька раз доходило до бійок, у яких “на стороні влади” брали участь ще й муніципали і незрозумілі люди спортивної статури.

Події у раді не залишили байдужими багатьох. Журналісти, активісти та інші ділилися враженнями у соцмережах. Їх найцікавіші читати читайте нижче.

Олена Лівіцька:
"Весна, кажете? Це ГАНЬБА! Луцькі обранці, ви маєте скласти мандати! Григорій Пустовіт вашому цинізму не має меж... Це все можна було припинити завчасно! Більше десяти років ходжу на сесії, такого не було і близько. Одне діло музика, опозиція, гарячі питання. Інше - ці морди тітушок, ці бандюки, яких ви привели мочити неугодних! ПОЗОР!!! Справжня влада мала б вміти поступати дипломатично і мудро. Все, що ви можете, виходить, кричати в мікрофон, тиснути на кнопки, поки ваші тітушки б'ють морди колегам. ПС. І заради чого? Заради майже двох гектарів землі комусь там... Двох гектарів..."

Людмила Яворська:
"Луцькі депутати повинні скласти повноваження. Всі. Міська рада себе дискредитувала і повинна це визнати. Простіше кажучи: це пздц, рєбята :-("

Богдан Климчук:
"Це засідання Луцької міськради, коли депутати "порішали" колезі за безцінь гектар землі, може з успіхом увійти в історію найганебнішого :( Нас вчергове обікрали. І тут не Путін винний, а наша байдужість до того, що відбувається в місті і в Україні".

Мирослав Ватащук:
"Жоден фейк не відобразить того цирку, в який перетворилася Луцька міськрада. Коли сягаєш дна, тобі однаково постукають знизу".

Андрій Білан:
"Депутати зустріли весну бійкою, в рукопашці у раді пройшов деребан землі. Муніципальна варта перетворилась в тітушок, які грають роль приватної армії провладної більшості. Це вперше в історії Луцької міської ради відбулись такі сутички...певно, то ще не кінець".

Сергій Рижков:
"День надії і розчарувань. Депутати Радикали, ви дно. Муніципальна Варта, ви тітушки сучасні, зрадили ви місто. Тітушки молодці, що не втрачались (у вас приз зрительских сімпатій). Патрульна поліція Волинської області, я знав і вірив в Ваш професіоналізм, ви молодці і надихаєте працювати далі. 180 тисяч лучан, Вас нема для мене. Як казав герой мого любимого фільма "При нем душили його любімую жену, а він їй - потерпі, може, все обійдеться".

Катерина Павлова:
"Я не хочу зараз публікувати відео бійки, балагану і бездушного натискання кнопок під крики "Ганьба". Луцька Міська Рада - це дно. За які цінності у 2014 почалася війна? Сором, сором і ще раз сором.
Хай я не досвідчена журналістка, але я людина!!!!! І мені було боляче!!! Вас вже нічим не виправдати. Спонсор мого сьогоднішнього настрою - Павло Данильчук".