Новини

«Доки не дізнаюся правди, нікому не дам спокою», - чоловік волинянки, яка померла після пологів

Родина породіллі Юлії Оніщук, яка померла у Любомльській лікарні, зібрала віче та говорила із керівництвом лікарні.

Про це пише Кордон.

Нагадаємо, Юлія Оніщук 9 лютого народила третю дитину, а 12 лютого жінка померла. Родичі померлої породіллі з Любомля звинувачують лікарів у непрофесійності.

Родина померлої скликала збори у лікарні, щоб мати змогу напряму поговорили із керівництвом лікарні. На зустріч прийшли гендиректор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель та його заступники Наталія Ліщук і Сергій Ганайлюк.

«Ми не маємо на меті домогтися закриття лікарні чи відправити когось до в’язниці, — каже Олександр Оніщук, чоловік Юлії. — Ми просто хочемо, аби у Любомлі медики належно виконували свою роботу, були справжніми фахівцями своєї справи, щоб біда, яка спіткала нашу родину, більше не повторилася ні з ким. Власне, усе це ми й хочемо донести до адміністрації закладу».

Люди допитувались про те, чому вагітній жінці, яка поступила з кровотечею, довелося видаляти селезінку, не встановили штучну нирку, коли робити переливання крові та звідки в дитини взялася гематома, якщо вона з’явилася на світ після кесаревого розтину. Зрештою, чому коли кровотечу зупинили і начебто все страшне минулося, Юля, яка вже прийшла до тями, померла.

Водноча Володимир Дибель зазначив, що персонал закладу зробив усе, що від нього залежало. А також додав, що варто дочекатись висновків судово-медичної експертизи.

«Доки не дізнаюся правди про причину смерті моєї дружини, нікому не дам спокою, — звернувся насамкінець до гендиректора ТМО Олександр Оніщук. — Нікому не раджу намагатися сфальсифікувати істину і покривати колег. Не варто, Володимире Юрійовичу, брати гріх своїх підлеглих на себе».