Новини

Дешево і дубово: обід у їдальні Волинської облради. ЙДЕМО ПОЇМО

Відчиняємо двері і чуємо: «Што для тєбя любовь? Свабода ілі сладкій плєн?». Голос Валерія Меладзе лунає на все приміщення їдальні Волинської обласної ради зі старого «Панасоніка»...

МЕНЮ

У меню їдальні – 13 позицій, не враховуючи напої. Із салатів – буряк із олією, салат зі свіжої капусти, із перших страв – український борщ, а на друге пропонують зразу в соусі з яйцем, тушковану свинину, рибу з овочами, пісні голубці, тушковану капусту, котлету по-домашньому, курячу відбивну і картопляні пиріжки з капустою. Із гарнірів у меню – гречана каша та картопляне пюре.

Варто зауважити, що складу страв у списку немає, тому якщо, наприклад, у вас алергія на якийсь інгредієнт, доведеться випитувати все у касирки.

СЕРВІС І АТМОСФЕРА

Уже вздовж і впоперек вивчили меню їдальні, а прийняти замовлення нікому. Усі працівники щось жваво обговорюють на кухні. Минуло хвилин зо п’ять. Урешті нас помітили.

В око впадає те, що випічка стоїть просто на стійці, нічим не накрита. Те ж саме зі столовими приборами. А неподалік видають решту…

Атмосфера у їдальні пахне «совком» і порохами: штучні квіти, пластмасові підноси, а на касі красується буфет з шоколадками, чипсами та цукерками. Тріщини на стінах. На поличках – пилюка. Стіл витертий неохайно, навіть крихти «чужого» хліба розкидані.

Їжу виносить кухарка у шапочці, фартуху, але без рукавичок. Прийшли у їдальню, а не ресторан, тож закриваємо очі на ці промахи. Можливо, хоч обід смачним буде.

ЦІНА І СМАК

На обід обрали картопляне пюре (7 гривень), відбивну з сиром та помідорами (19 гривень) і салат з капусти (7 гривень).

Картопляне пюре полили підливкою з морквою та цибулею. Бонус? Але пюре виявилося ледь теплим, сірим, на смак наче вчорашнім та ще й із грудочками. Куряча відбивна теж холодна, однак апетитна і смачна, не відчувається присмак «старої» олії, чим часто не гребують у їдальнях. У салаті, окрім капусти, виявились ще й морква, буряк та багато цибулі. Салат із цибулі з капустою, словом.

33 гривні за обід у їдальні обласної ради. Дешево і…дубово.

Надія МІЩУК
Салати на соняшниках
Зів'ялі квіти навіюють апетит
Звідки штопор у їдальні, де не продають алкоголь?
«Чистий» стіл
Тріщини на стінах
Штучні квіти - окраса їдальні
Буфет і старенький «Панасонік»
Оминаючи гори стільців несеш брудні тарілки...