Новини

Куди звертатися, якщо отримуєте газ низької якості

Українці активно скаржаться на якість газу, середні значення теплоти згорання при цьому істотно перевищують допустиму норму.

Якщо газ горить погано – причина не в калорійності. Проблема може бути в діях облгазу або ваших власних, заявила координаторка житлово-комунальних і енергетичних програм мережі "Опора" Тетяна Бойко, передає Obozrevatel.

"Якщо облгази знижують тиск, а газ надходить погіршеної якості, це вже призводить до неякісної послуги у споживачів. Велика кількість проблем з якістю газу також пов'язана зі станом техніки споживача. Можливо, у вас брудна плита та достатньо почистити конфорку. Також важливе питання – технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та димовентканалів. Цим повинні займатися облгази, але за кошти співвласників будинку. Від цього також залежить, чи добре горить газ", - сказала вона.

Довести, що проблема в тиску, буде важко. Потрібно звертатися до оператора ГТС та перевіряти в незалежній лабораторії. Але про цю перевірку все одно заздалегідь знатиме облгаз. Якщо він захоче, то в потрібний момент додасть тиск, і недоліків не виявлять. Перевірка не дешева, а якщо проблем не знайдуть, оплатити витрати доведеться із власної кишені.