Новини

Компанія розробила подушку-наглядача

Китайська технологічна компанія Health Boost IoT Technology Company випустила подушку, яка стежить за поставою офісних співробітників, вимірює їх пульс і рівень втоми, а також записує кількість хвилин, які людина проводить на робочому місці, пише internetua.

Співробітники компанії стали першою тестової групою, яка випробувала подушку на собі. Спочатку працівники думали, що вона дійсно збирає лише дані про їхнє здоров'я, але через деякий час менеджер відділу кадрів почав розпитувати співробітників про тривалі перерви в роботі і передчасний вихід з офісу.

Подумавши, учасники тесту дійшли до висновку, що подушка фіксує їхнє перебування на робочому місці, - пише видання.

Історією зацікавилися місцеві новинні агентства. Одна із співробітниць написала про свою тривогу, причиною якої став менеджер, який вирішив поцікавитися про її півгодинну перерву. За її словами, їй погрожували скороченням річної премії.

"Іду на роботу як до в'язниці. Це відчуття постійного спостереження. Але хто дійсно продуктивно працює кожну хвилину і секунду в офісі?" - написала вона.

У пості також говорилося, що одну з колег жінки менеджер запитав, чому вона регулярно йшла з роботи на 10 хвилин раніше.

Фактично, вона просто вставала з крісла, але могла залишатися в офісі і завершувати справи не за столом, - припускає видання.

Після розголосу представник Health Boost IoT Technology Company офіційно заявив, що компанія винесла попередження менеджеру з персоналу. Однак виконавчий директор Чжан Біюнь захистив його право перевіряти місце перебування співробітників.

Якщо співробітників немає на робочих місцях, ми просто не можемо збирати дані, - так Чжан Біюнь підкреслив, що для компанії важливо перевірити продукт і як він моніторить здоров'я співробітників.

Однак спочатку людей не попередили, що якщо вони встануть з крісла (а, відповідно, і з подушки), то у них можуть виникнути проблеми.