Новини

Тепер без дам і королів: створили гендерно правильні карти

Фемінізм і питання гендерної рівності, які мають все більше шанувальників у суспільстві, часом набувають незвичайних форм.

Для прикладу, одна з європейських активісток угледіла порушення прав жінок у класичній колоді гральних карт. Дівчина вирішила змінити карти і прибрати королів і дам.

Питаннями гендерної рівності перейнялася 23-річна студентка з Нідерландів.

Вона визнала, що згідно з усталеними правилами король знаходиться по старшинству вище дами, що на її думку принижує жінок і є прикладом історичної нерівності.

"Якщо у нас є така ієрархія в грі, то ця очевидна нерівність впливає і на повсякденне життя людей. Це ще один спосіб сказати:"Ей, ти менш важлива". Навіть такі дрібниці відіграють важливу роль", - заявила студентка.

Дівчина серйозно підійшла до питання і взялася за створення гендерно справедливої ​​колоди. Вона замінила карти із зображеннями короля, дами і валета на золоті злитки, срібні монети і бронзові щити, пишуть Коментарі.

Першу партію карт дівчина продала родичам і друзям - вони купили у активістки 50 колод. Після чого студентка-феміністка стала продавати "безстатеві" карти в Інтернеті, де її винахід купили вже півтори тисячі осіб з різних країн.

Втім, масове використання подібних карт світу не загрожує - для того, щоб ними грали в казино, необхідно переписати правила всіх ігор, що найближчим часом, мабуть, робити не планують.