Новини

У Луцьку хочуть перенести пам’ятник Степана Бандери

У місті хочуть перенести пам’ятник Степана Бандери із площі біля РАЦСу на вулицю Степана Бандери. Відповідну петицію зареєстрував Дмитро Глазунов у Єдиній системі місцевих петицій.

«Позитивно сприймаю рішення Луцької міської ради реконструювати приміщення РАЦСУ і облаштувати його територію. Також вважаю доцільним перенести пам’ятник Степана Бандери на вулицю С. Бандери у Луцьку, навпроти прокуратури», – ініціював Дмитро Глазунов. Він назвав переваги цього рішення: тематично, центр Луцька, велика прохідність зробити гідний бюджетний варіант.

Зі слів Дмитра Глазунова, історія показала, що пам’ятник Герою України Степану Бандері на площі біля РАЦСу не потрібен ні лучанам, ні самим ініціаторам ідеї. «Його споруджують уже 12 років. Двічі виділяли з бюджету у 2011 та 2014 роках сумарно 400 тисяч гривень. Біля 40 тисяч гривень зібрали активісти, а на сьогодні – ні грошей, ні пам’ятника.

Щорічно 1 січня у День народження Степана Бандери біля фундаменту з фото збираються декілька десятків людей, підігрітих патріотичними гаслами деяких сумнівних патріотів. Те, що мало би бути гордістю міста стало його соромом. Чому так? Просто за 12 років не знайшлося людини, хто б зміг це організувати. Герой України Степан Бандера гідний кращої пам’яті», – розповів автор петиції.

Дмитро Глазунов каже, що на фундаменті, який вже стоїть, він поставив би бронзову скульптуру собаки Хатіко, що вважається у світі символом вірності, оскільки це було б недорого, тематично, креативно та в тренді. «Незалежно від того, чи набере петиція необхідну кількість голосів (на жаль, громадянська свідомість на вкрай низькому рівні), було в добре, щоб цю думку врахували при розробці концепції облаштування цієї території. У підсумку отримаємо гарну локацію і вирішення давньої проблеми», – підкреслив Дмитро Глазунов. До кінця збору підписів залишилося 10 днів. Відповідну петицію можна підписати тут.