Новини

Японія має намір заборонити продаж машин на бензині до 2035 року

Влада країни має намір до 2030 року добитися значного зниження середньої вартості електробатарей.

Пише Mind.

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості Японії представило стратегію «зеленого» розвитку на найближчі 30 років, згідно з якою через 15 років у країні планується повністю заборонити продаж нових машин на бензині, пише Forbes.

Їм на зміну, згідно з документом, прийдуть електромобілі, гібридні авто і машини з водневими двигунами. Для цього влада країни має намір до 2030 року добитися зниження середньої вартості електробатарей як мінімум до $97 за кіловат-годину.

Крім того, в стратегії зазначено, що Японія максимально розширить використання відновлюваної енергетики: до 2050 року від 50% до 60% електроенергії країни будуть отримувати з відновлювальних джерел енергії, 10% забезпечать електростанції, що використовують водень і аміак, а решту 30-40% – АЕС.

Раніше в грудні ідею японського уряду позбутися автомобілів з бензиновими двигунами розкритикував гендиректор автоконцерну Toyota Акіо Тойода. Він заявив, що навколо електромобілів занадто багато хайпу, а через заборону на машини на бензині «нинішня бізнес-модель автомобільної промисловості впаде», що призведе до втрати мільйонів робочих місць, передавав WSJ.

Також він розкритикував наміри країн переходити на електромобілі для покращення екології – за його словами, ніхто не враховує викиди при генерації необхідної електроенергії.