Новини

Локдауни можна не вводити, якщо 95% людей носитимуть маски - ВООЗ

Країни можуть не запроваджувати жорсткі локдауни, зокрема, якщо 95% громадян будуть носити маски.

Пише Укрінформ.

Як передає Укрінформ, про це заявив глава європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге.

«Якщо ми всі будемо докладати зусиль, то локдаунів можна уникнути. Я дотримуюсь своєї позиції, що локдауни є крайнім заходом. Використання маски - це аж ніяк не панацея, адже її потрібно носити в поєднанні з іншими заходами. Однак, якщо використання маски досягне (у суспільстві – ред.) 95%, локдауни не будуть потрібні», - повідомив він.

За словами Клюге, якщо кількість людей, які носять маски, становитиме лише 60% або нижче, то тоді буде дуже важко уникнути запровадження локдаунів.

Він також зазначив, що попри те, що вакцини не зупинять повністю COVID-19 і не дадуть відповіді на всі наші запитання, вони представляють велику надію у війні проти цього коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Pfizer із США та німецька BioNTech, які зараз розробляють вакцину проти COVID-19, заявили, що їхній варіант показав ефективність 90% у запобіганні інфікування людей.

У світі станом на ранок 19 листопада зафіксовано понад 56,5 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже більш як 39,3 мільйона людей.