Новини

Лукашенко загрожує протестувальникам кривавою розправою

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що протестувальники переступили за "червоні лінії", про які він говорив раніше, тож владі відступати нікуди.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на білоруське державне агентство БЕЛТА, таку заяву він зробив у п’ятницю під час зустрічі з колективом МВС.

"Тому ті, хто сьогодні виходить на залізницю, ті, хто вішає фашистські прапори на лінії електропередач, словом, ті, хто сьогодні намагається зруйнувати, дестабілізувати інфраструктуру держави, повинні знати: від сьогодні, особливо в квартирах громадян, куди вони ховаються, ми в полон нікого не беремо", - заявив Лукашенко.

"Якщо хтось торкнеться до військовослужбовця (я вже зауваження робив генералам), він повинен піти звідти як мінімум без рук. Я говорю це публічно, щоб всі розуміли нашу подальшу рішучість. Далі - все. Нам відступати нікуди, і ми відступати не збираємося. Хто готовий, будемо діяти", - додав він.

Окремо Лукашенко заявив, що не збирається втікати з Білорусі.

"Президент ніколи не втікав і втікати не збирається. Я прожив достатньо в цьому житті", - сказав Лукашенко.

"Слухайте, у нас було і складніше, у нас палили на вулицях автомобілі, анархісти і покидьки з усього світу приїжджали в середині 90-х, ці кадри є. Штурмом намагалися взяти Будинок уряду, розбивали намети на Жовтневій площі. Досі пам'ятаю, як це було. Ми це все пережили", - додав він.