Новини

"День тиші": в яких регіонах зафіксовано найбільше порушень

Серед лідерів за кількістю порушень виборчого законодавства - Харківська область, Луганська область, Дніпро, Хмельницький, Рівне, Черкаси, Житомир та столиця.

В Україні в "день тиші" напередодні виборів були зафіксовані тисячі випадків порушень виборчого процесу.

Про це інформує УНІАН з посиланням на сюжет ТСН.uа.

У суботу, 24 жовтня, тільки в столиці, за даними поліції, надійшло понад півсотні повідомлень про порушення виборчого законодавства. Був складений один адмінпротокол.

Як йдеться в сюжеті, агітаційні плакати та листівки досі не зняті з парканів і під'їздів будинків. Відповідальність за прибирання цієї агітації лежить на органах місцевого самоврядування.

Понад півсотні киян затримала поліція у Рівному. Вони поширювали листівки з "чорним" піаром на одного з місцевих кандидатів у мери. Серед порушників були й неповнолітні. Зараз у поліції вирішують питання щодо притягнення до відповідальності їхніх батьків.

Серед лідерів за кількістю порушень виборчого законодавства опинилися Київська, Харківська, Луганська області, Дніпро, Хмельницький, Рівне, Черкаси, Житомир та столиця. Тут фіксують масові факти незаконної агітації, збереження агітаційних матеріалів і появу нових матеріалів з ознаками агітації. Про це повідомили в Комітеті виборців України.

Мало не всі політичні сили розмістили так звану приховану агітацію, зокрема, білборди без назв політичних партій і їх логотипів, але виконані з дотриманням стилістики відомих партій і з використанням їх політичних гасел.

Особливо пильно за дотриманням виборчого законодавства правоохоронці та спостерігачі стежитимуть у день виборів - 25 жовтня. За безпеку і порядок на кожній ділянці відповідатимуть по двоє копів.