Новини

В Австрії створили марку на туалетному папері на згадку про коронавірус

Австрійська поштова служба випустила присвячену коронавірусу марку, в якій об’єднала два аспекти пандемії — туалетний папір і соціальне дистанціювання.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Wiener Zeitung”.

“Коронамарка” вартістю 2,75 євро випускається в листах шириною 10 см, або десятої частини 1 метра. Це дистанція, яку уряд радить тримати один від одного, і яку в офіційних кампаніях символізує слоненя.

“Якщо ви складете 10 листків з марками, то отримаєте відстань в метр – або довжину слоненяти. На марці також надруковане дитинча тварини”, — йдеться в заяві “Austrian Post”.

Марка надрукована на тришаровому туалетному папері як нагадування про накопичення запасів під час паніки, яка мала місце на початку пандемії.

Марка надійде в продаж 30 жовтня і буде продаватися за подвоєною номінальною вартістю, а націнка піде на благодійність.

“З цією поштовою маркою ми хочемо не лише випустити оригінальний блок марок, який запам’ятається цього року, але й підтримати тих, хто особливо постраждав в цій кризі”, — заявили в поштовій службі.

Пошта Австрії і раніше висміювала поточні події. У січні вона випустила марку про “Brexit” з перекресленою раніше запланованою датою виходу Великобританії з Європейського Союзу, 29 березня 2019 року, і новою датою 31 січня 2020 року внизу, пожартувавши над тривалими переговорами.