Новини

Лікарі назвали дієтичні продукти для осіннього раціону

Восени потрібно харчуватись правильно. Здорове харчування допоможе вам не тільки мати добре самопочуття та привабливий зовнішній вигляд, а й вбереже нервову систему від так званої "осінньої депресії". Про це інформує Країна здоров'я.

1. Цитрусові

Про користь цитрусових нам говорять з самого дитинства, і не дарма - адже це джерело вітамінів А, групи В, С і Е, калію, фосфору, кальцію, магнію, заліза і цинку. Без апельсинів і мандаринів восени не обійтися.

2. Квашена капуста

Квашену капусту не просто так називають суперфудом, адже по корисності вона не поступається авокадо і спаржі, а коштує в рази дешевше. Найкорисніша квашена капуста без термічної обробки - у вигляді салату з рослинним маслом. В цьому випадку ми отримуємо максимум містяться в капусті вітамінів В, К і С, а ще корисні молочнокислі бактерії. У капусті дуже багато клітковини, корисної для кишечника.

3. Шпинат, рукола і салат

Як же восени без свіжої зелені? Вона особливо сповнена вітамінами і клітковиною. Найчастіше салатні листя їдять, власне, в салатах - доповнити їх можна майже що завгодно, від риби до овочів, а можливість змінювати заправки допомагає урізноманітнити раціон. Відмінна звичка - замінювати свіжим листям салату вуглеводні гарніри.

4. Проростки насіння

Соя, пшениця, жито і квасоля - знайомі нам продукти, але варто все-то проростити їх, і вони перетворюються в корисний Суперфуд, багатий вітамінами, зокрема, залізом. На жаль, такі проростки стоять в супермаркетах досить дорого, але завжди можна проростити їх самостійно.

Готові паростки додають в салати зі свіжих овочів, смузі або вівсянку.