Новини

Чим відрізняється покарання за викрадення елітних та радянських машин

У Міністерстві внутрішніх справ вважають справедливим, що за викрадення елітних автомобілів покарання суворіше, ніж за це ж правопорушення з радянськими авто.

"До прикладу, для викрадення Lexus потрібні спеціальні навички, дороговартісне обладнання. Цим займаються організовані злочинні угруповання. А "Жигулі" переважно викрадає певний контингент — це молоді люди, незаможні, які, можливо, оступилися вперше. Тому для таких викрадачів покарання в 12 років позбавлення волі не є справедливим", - вважає начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що відтепер саме суди мають враховувати ці нюанси, пише "УНІАН".

"Якщо в селі компанія випила та викрала покататися "Жигулі". І якщо мова йде про системний злочинний заробіток мільйонів. Суди мають враховувати це при винесенні вироку. Але ми будемо ретельно дивитися за рішеннями судів, щоб серійні викрадачі дорогих автомобілів отримували суворе покарання", - сказав він.