Новини

Ці продукти заберуть жир на животі

Згідно з даними, опублікованими журналом Obesity, збільшення в раціоні частки продуктів з розчинною клітковиною - це один з перевірених способів зменшити жирові відкладення на животі, пише Країна Здоров'я.

Наприклад, щоб отримати 10 грамів розчинної клітковини, можна з'їсти два невеликих яблука, одну чашку зеленого горошку або півсклянки квасолі. Також її містять овес, вівсяні висівки, рисові висівки, ячмінь, цитрусові фрукти, полуниця, картопля.

Науковці пояснюють, що клітковина ділиться на два типи: нерозчинну і розчинну. Остання має властивість, змішуючись з водою, формувати масу, що сповільнює процес травлення. Завдяки цьому відчуття ситості триває тривалий час.

До того ж у товстій кишці маса, створена з такої клітковини, харчує кишкові бактерії, які виробляють жирні кислоти з коротким ланцюгом, завдяки яким зростає рівень гормонів насичення (холецистокінін, GLP-1, PYY). За словами вчених, вони "вимикають" апетит, тим самим допомагаючи зменшити кількість вісцерального жиру, розташованого на животі.

"Кожні додаткові 10 грамів розчинної клітковини в день сприяють зменшенню вісцерального жиру на 3,7%", - заявили дослідники.