Новини

Октоберфест - без пива? В Мюнхені заборонили алкоголь

Влада Мюнхену не лише скасувала традиційне святкування пивного фестивалю "Октоберфест", а ще й заборонила алкоголь для запобігання "замінників" цього заходу. Про це повідомляє УНІАН.

"Субота повинна була ознаменуватись початком святкування "Октоберфесту", але заходи по всій Німеччині були скасовані через пандемію коронавірусу. На додаток до скасованого фестивалю, влада Мюнхена навіть заборонила алкоголь на Терезієнвізе - майданчику, де зазвичай проводиться головне свято", - йдеться у повідомленні.

За інформацією міста, "дві приватні особи" зареєстрували демонстрації на Терезієнвізе на суботу - одна, щоб продемонструвати "право на альтернативний "Октоберфест", а інша - з метою "збереження традицій і звичаїв".

Побоюючись, що може йтися про масове скупчення людей і фактично той же "Октоберфест", міська влада Мюнхена заборонила алкоголь на лузі Терези.

Поліція повідомила, що 19 вересня атмосфера на Терезієнвізе залишалася спокійною, лише кілька людей в традиційному одязі фестивалю гуляли або організовували пікніки.