Новини

Донбас. Окупанти тричі за добу порушили перемир'я

За минулу добу збройні формування Російської Федерації тричі порушили домовленості про тишу, які набули чинності 27 липня. Про це повідомляє Газета.юа.

Зокрема, ворог обстріляв зі стрілецької зброї українські позиції неподалік Шумів, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки, йдеться в ранковому зведенні пресслужби Штабу ООС.

"Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань РФ були спрогнозовані заздалегідь, а тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об'єднаних сил, але й представників СЦКК і ОБСЄ", - повідомили в штабі.

Два ворожих обстріли зафіксовано на ділянці фронту поблизу Золотого. Спочатку ворог застосував трасуючий снаряд для підпалу трави, а потім відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

Крім того, у прифронтових районах сапери ДСНС України розмінували понад дев'ять гектарів території та передано на знищення 206 вибухонебезпечних предметів. Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об'єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Зокрема, за минулу добу завершено відновлення 18 будинків, ще на 25 об'єктах роботи тривають.

З початку поточної доби, 11 вересня, режим припинення вогню зберігається повною мірою.